ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Folli Follie: Δεκτή η δικαστική προσφυγή των μικρομετόχων

15:33 - 22 Ιαν 2019 | ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ
Folli Follie: Δεκτή η δικαστική προσφυγή των μικρομετόχων
Δεκτό έγινε από το Πρωτοδικείο της Αθήνας το αίτημα που είχε καταθέσει η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών για δέσμευση της ακίνητης περιουσίας της Folli Follie.

Ειδικότερα, τo δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία απαγορεύεται η μεταβολή της περιουσίας της εταιρείας μέχρι τη συζήτηση της κύριας αίτησης, η οποία αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα.

Η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών, διεκδικεί 2,3 εκατ. ευρώ για τη ζημιά που υπέστησαν 56 επενδυτές-μέλη της που εκπροσωπεί. Παράλληλα, για τις 6 Φεβρουαρίου έχει οριστεί η εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων της Ένωσης από άλλη ομάδα επενδυτών για ζημιά 1,6 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η δέσμευση και μη μεταβολή περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας, φυσικών προσώπων που ασκούσαν διοίκηση στην εταιρία και μετόχων είναι ήδη δεσμευμένη από την Οικονομική Εισαγγελία.

Στο μεταξύ, σήμερα Τρίτη, οι νομικοί παραστάτες της Folli Follie παραιτήθηκαν από την αίτηση προσφυγής στο άρθρο 106α, δεδομένου ότι η εταιρεία επιδιώκει την κατάθεση νέου αιτήματος προσφυγής στο πτωχευτικό, στη βάση του άρθρου 106β ή του άρθρου 106δ.

Υπενθυμίζεται ότι το μονομελές Πρωτοδικείο, ήδη από το Νοέμβριο, κατά τη συζήτηση της εν λόγω αίτησης, δεν την είχε κάνει αποδεκτή, παραπέμποντας στις 22 Ιανουαρίου για την κύρια συζήτηση του εν λόγω αιτήματος.

Τέλος, στις 29 Ιανουαρίου εκδικάζεται στο μονομελές Πρωτοδικείο το αίτημα ανακοπής που έχουν καταθέσει και πάλι επενδυτές, κατά του πλειστηριασμού του 35,7% των Αττικών Πολυκαταστημάτων (το οποίο αφορούσε ενέχυρο έναντι εξασφαλίσεων των τραπεζών για δάνεια που είχαν χορηγήσει στην FFG).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.