ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Folli-Follie: Ακίνητα, δάνειο και συμμετοχές «κλειδί» για την εξυγίανση

10:34 - 19 Φεβ 2019 | ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ
Folli-Follie: Ακίνητα, δάνειο και συμμετοχές «κλειδί» για την εξυγίανση
Η αποδέσμευση περιουσιακών στοιχείων και δη σημαντικών ακινήτων από την «Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Χρηματοδότηση Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης» είναι το κομβικό σημείο για να περπατήσει το σχέδιο εξυγίανσης της Folli Follie που συμφωνήθηκε μεταξύ της διοίκησης της εταιρίας και των ομολογιούχων. Διαφορετικά το όλο σχέδιο ναυαγεί και θα πρέπει να αναζητηθεί άλλη λύση.

Με το σχέδιο αναμένεται να δημιουργηθούν τρεις νέες εταιρίες, όπου θα μεταφερθεί μέρος του ενεργητικού, του παθητικού και τα ακίνητα της. Επίσης αναμένεται να συναφθεί ένα νέα δάνειο για έα χρηματοδότηση ύψους 51,25 εκατ. ευρώ, ενώ θα επιδιωχθεί απομείωση των οφειλών προς το Ασφαλιστικά Ταμεία, Δήμους και λοιπούς πιστωτές. Επίσης αναμένεται να πωληθεί η FF Cosmetics ΑΕ.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα δημιουργηθεί μια νέα μητρική Εταιρεία Ειδικού Σκοπού (SPV), η οποία θα αποτελεί 100% θυγατρική της Νέας Μητρικής Εταιρείας. Εκεί θα μεταβιβαστούν τα πολύτιμα ακίνητα που βρίσκονται σε Άγιο Στέφανο, Σαντορίνη, Ψυχικό, Κηφισιά, τα ακίνητα σε Ρουμανία, το Μινιόν κ.λπ.

 

Επίσης τα εμπλεκόμενα μέρη συμφώνησαν να περάσει τμήμα ενεργητικού, όπως οι συμμετοχές της FFG σε συνδεδεμένες εταιρείες, δηλαδή των εταιρειών Planaco, Qivos, Μαρίνα Μυτιλήνης και το ποσοστό στην Dufry, σε άλλη Ανώνυμη Εταιρείας Ειδικού Σκοπού  (SPV).

 

Παράλληλα οι επενδυτές χρηματοδοτήσουν με ποσό 51,250 εκατ. ευρώ κι ένα «γενναίο» επιτόκιο τη τη Νέα Μητρική Εταιρεία για την κάλυψη των αναγκών της, ενώ η FF Cosmetics ΑΕ Καλλυντικών που κατέχει η FFG και οι οποίες εμφανίζονται στο Μη Μεταβιβαζόμενο Ενεργητικό, προβλέπεται πως θα πουληθούν σε άλλη εταιρεία έναντι 800.000 ευρώ. Η εν λόγω εταιρεία θα αναλάβει επίσης την αποπληρωμή της απαίτησης που διατηρεί η FFG έναντι της FF Cosmetics ΑΕ συνολικού ποσού 15,047 εκατ. ευρώ η οποία περιλαμβάνεται στο μεταβιβαζόμενο ενεργητικό.

 

Σημειώνεται ότι θα πρέπει το όλο σχέδιο, πέρα από την άρση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων, να περάσει από τις γενικές συνελεύσεις των ομολογιούχων, τη γενική συνέλευση της Folli Follie. Ουσιαστικά πρόκειται για μια μακρά διαδικασία με πολλά στάδια που υπενθυμίζεται ότι περιλαμβάνει:

  • Tην αποδέσμευση των ακινήτων της εταιρείας. τα οποία σήμερα έχουν κατασχεθεί από την Αρχή Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος με υποβολή σχετικού αιτήματος προς τις Δικαστικές Αρχές με τη σύμφωνη γνώμη των ομολογιούχων για το σχέδιο διάσωσης της εταιρείας.
  • Την ολοκλήρωση από την PwC της σύνταξης των οικονομικών καταστάσεων της Folli  Follie του 2017. Το έργο της PwC εκτιμάται ότι θα έχει τελειώσει στο πρώτο   δεκαπενθήμερο  του Μάρτιο
  • Η γενική συνέλευση των ομολογιούχων πρέπει να έχει δώσει τη συγκατάθεση της μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου σε αντίθετη περίπτωση οι γενικές  συνελεύσεις των ομολογιούχων θα ολοκληρωθούν στα μέσα Απριλίου διότι απαιτούνται  νέες  προσκλήσεις  για την πραγματοποίηση των έκτακτων γενικών συνελεύσεων.

Η εκκίνηση της διαδικασίας αναδιάρθρωση της εταιρείας στην ουσία αρχίζει όταν οι νομικοί καταθέσουν το φάκελο στο Πρωτοδικείο Αθηνών κάνοντας χρήση του άρθρο 106 β-δ του Πτωχευτικού Κώδικα.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:38 - 19 Φεβ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.