ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FFG:Στην PwC τα στοιχεία ισολογισμού για τις οικονομικές καταστάσεις 2017

10:03 - 03 Ιουν 2019 | ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ
FFG:Στην PwC τα στοιχεία ισολογισμού για τις οικονομικές καταστάσεις 2017
Tη περασμένη Παρασκευή παραδόθηκαν από τη διοίκηση Folli Follie Group, στο κλιμάκιο ελεγκτών της PwC που έχει αναλάβει το σχετικό έλεγχο οι οικονομικές καταστάσεις και το σύνολο των στοιχείων που είχαν ζητηθεί, ώστε η PwC να προχωρήσει στον έλεγχο και τη σύνταξη του απαιτούμενου πιστοποιητικού ελέγχου. Το μεγάλο εμπόδιο ήταν η αδυναμία ελέγχου των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην Ασία υπό τη FF Group Sourcing, εκεί όπου έχει εντοπιστεί, δηλαδή, το επίκεντρο του μεγαλύτερου σκανδάλου παραποίησης οικονομικών στοιχείων από ελληνική εταιρεία, αλλά και οι συναλλαγές με εταιρείες που είχαν καταχωρηθεί στους ισολογισμούς ως διασυνδεδεμένα μέρη (related parties).

Η PwC έχει αναλάβει το κρίσιμο έργο της αναμόρφωσης των οικονομικών καταστάσεων του 2017 έναντι αδράς αμοιβής που εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ. Πλέον ο χρόνος έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα για τη σύνταξη και παράδοση της "Έκθεσης Ανεξάρτητου Ορκωτού Ελεγκτή" από την PwC, η οποία - εάν παραδοθεί - θεωρείται ότι θα περιλαμβάνει δεκάδες "αστερίσκους".

Το μείζον στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι τι θα αναφέρει το πιστοποιητικό ελέγχου, οι ενότητες "Γνώμη" και "Βάση Γνώμης" που υπογράφει ο ορκωτός ελεγκτής και, εν προκειμένω, εάν το πιστοποιητικό θα χορηγηθεί με "άρνηση γνώμης", ιδιαίτερα εάν υπάρχουν οικονομικά στοιχεία που δεν κατέστη δυνατόν να επιβεβαιωθούν.

Όλα αυτά είναι σημαντικά διότι ο αναμορφωμένο ισολογισμό θα πρέπει να εγκριθεί από το Δ.Σ. της εταιρείας και, το κυριότερο, από τη γενική συνέλευση των μετόχων, ενώ, ταυτόχρονα, θα φανεί κατά πόσον οι παρατηρήσεις των λογιστικών καταστάσεων θα επιτρέψουν να επιτευχθεί ο βασικός στόχος της διοίκησης της εταιρείας, ήτοι η αίτηση υπαγωγής της FFG στις πρόνοιες των άρθρων 106 β και δ της Προπτωχευτικής Διαδικασίας Εξυγίανσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.