ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Folli Follie: Διώξεις για εγκληματική οργάνωση στην οικογένεια Κουτσολιούτσου Κύριο

16:52 - 17 Δεκ 2019 | ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ
Folli Follie: Διώξεις για εγκληματική οργάνωση στην οικογένεια Κουτσολιούτσου
Την άσκηση νέων ποινικών διώξεων, σε βαθμό κακουργήματος, για την υπόθεση της Folli Follie, παρήγγειλε με έγγραφό του ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης.

Οι νέες διώξεις είναι προϊόν πολύμηνης έρευνας που διενήργησε ο εισαγγελέας Ιωάννης Δραγάτσης και έρχονται να προστεθούν στην άλλη «βαριά» δικογραφία που εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη για την υπόθεση της Folli Follie  -και σε επίπεδο ανάκρισης- εδώ και περίπου ένα έτος.

Οι διώξεις ασκούνται σε βάρος του Δημήτρη Κουτσιλιούτσου του υιού του Τζώρτζη Κουτσιουλιούτσου όπως ακόμη άλλων προσώπων, μελών του παλαιού Διοικητικού Συμβουλίου της Folli Follie.

Συγκεκριμένα, η δίωξη στρέφεται κατά 16 συνολικά προσώπων και αφορά τα αδικήματα της διεύθυνσης, συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας, και της χειραγώγησης.

Για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης ζητείται να ασκηθεί δίωξη σε βάρος του Δημήτρη Κουτσολιούτσου, του γιού του Τζώρτζη καθώς και σε ακόμα 4 πρόσωπα- στελέχη και υπαλλήλους της εταιρείας.

Για κακουργηματική πλαστογραφία διώκονται 6 άτομα –στελέχη και υπάλληλοι της εταιρείας.

Για ηθική αυτουργία στην πλαστογραφία διώκονται ο Δημήτρης και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.

Για χειραγώγηση διώκονται 13 πρόσωπα. Πατέρας, γιος αλλά και η σύζυγος Κατερίνα Κουτσολιούτσου. Επιπλέον όλα τα μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας, την περίοδο 2016-2017.

Η επίδικη περίοδος είναι από το 2009 μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2018.

Υπενθυμίζεται ότι εχθές το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ανακοίνωσε την αντικατάσταση του Τζ. Κουτσολιούτσου από τον Δ. Βαλαχή στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας, αποδεχόμενο σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. 

Τελευταία τροποποίηση στις 17:01 - 17 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.