ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε τεντωμένο σχοινί η σωτηρία της Folli Follie

13:30 - 10 Ιαν 2020 | ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ
Σε τεντωμένο σχοινί η σωτηρία της Folli Follie
Από τις συνελεύσεις των ομολογιούχων πιστωτών της αναμένεται να κριθεί η σωτηρία ή η χρεωκοπία της Folli Follie, όσον αφορά την επίλυση του αδιεξόδου της εταιρείας, καθώς στις συνελεύσεις πρόκειται να αξιολογηθούν τα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων όσων παρουσίασε η εταιρεία στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Οι νομικοί εκπρόσωποι και τα στελέχη της Folli Follie τονίζουν πως έχουν δεχθεί νέες προτάσεις συνεργασίας από φυσικά πρόσωπα, που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται σενάρια προσωρινής χρηματοδότησης, αλλά και φερόμενη εμφάνιση ξένου fund, το οποίο φέρεται να έχει τη δυνατότητα να επενδύσει έως 90 εκατ. ευρώ.

Ο ρόλος του συγκεκριμένου fund δεν έχει διευκρινιστεί από τα στελέχη, που υπαινίχθηκαν το ενδιαφέρον στο δικαστήριο, ωστόσο εκτιμάται ότι το προφίλ του είναι ανάλογο με αυτό των funds, που συναλλάσσονται με τις τράπεζες, στο πλαίσιο διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων, αναλαμβάνοντας τα ίδια τη διαχείριση των απαιτήσεων από προβληματικά δάνεια και πιστώσεις.

Παράλληλα, στους ισχυρισμούς της Folli Follie για βιώσιμη λύση περιλαμβάνεται και η αξιοποίηση πόρων από τη συμμετοχή της εταιρείας στην Dufry, καθώς και από την εγγραφή αξίας από τη θυγατρική Links of London για την υποστήριξη των AssetCo και OpsCo.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναφορικά με το αίτημα πτώχευσης αναμένεται σε μερικούς μήνες, ενώ οι προσδοκίες που καλλιεργούνται δεν αλλάζουν τα δεδομένα, στο βαθμό που η πλειοψηφία των ομολογιούχων δεν έχει εγκρίνει ακόμη το σχέδιο διάσωσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.