ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η αντεπίθεση της Ε.Κ. για τη Folli Follie Group

09:34 - 10 Φεβ 2020 | ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ
Η αντεπίθεση της Ε.Κ. για τη Folli Follie Group
Στην αντεπίθεση βγαίνει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μετά την πρόσφατη κίνηση του βασικού μετόχου της FFG, Δημήτρη Κουτσολιούτσου, να απαιτήσει την τοποθέτηση νέων μελών του ΔΣ της εταιρίας προσωπικής του επιλογής.

Η κίνηση αυτή έχει εξοργίσει την εποπτική αρχή του ΧΑ, καθώς δείχνει ότι ένας βασικός μέτοχος που κατηγορείται από την δικαιοσύνη για την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, που έχει οδηγήσει την εισηγμένη στα πρόθυρα χρεοκοπίας χρησιμοποιώντας νομικίστικες μεθόδους και αξιοποιώντας παραθυράκια του νόμου, έχει το θράσος να απαιτεί από την ΕΚ την αλλαγή του ΔΣ της FFG προκαλώντας καθυστέρηση στην δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης.

Στο πλαίσιο αυτό η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει όλο το νομικό της οπλοστάσιο προκειμένου να φέρει την υπόθεση όσο πιο γρήγορα στις δικαστικές αίθουσες.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι στις 5 Μαΐου 2020 συμπληρώνονται ακριβώς δυο χρόνια από την αποκάλυψη του μεγαλύτερου σκανδάλου στην ιστορία του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Μετά την αιφνιδιαστική είσοδο στελεχών της ΕΚ στα γραφεία της FFG στον Άγιο Στέφανο Αττικής αναμένονται από σήμερα νέες κινήσεις που θα σφίξουν τον κλοιό γύρω από τους κατηγορούμενους αυτής της υπόθεσης.

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος Αβραάμ Γούναρης

Όπως έγινε γνωστό, το βράδυ της Κυριακής λίγο μετά την ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, που ανέφερε ότι σχεδιάζει άμεσα νομικές ενέργειες αναφορικά με τη διοίκηση της FFG, ο Αβραάμ Γούναρης, πρόεδρος του ΔΣ γνωστοποίησε στα εναπομείναντα μέλη την αποχώρηση του.

ANΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις 11:07 - 10 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.