ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεσμεύονται οι μετοχές της Folli Follie στην Dufry

22:30 - 18 Φεβ 2020 | ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ
Δεσμεύονται οι μετοχές της Folli Follie στην Dufry
Στη δέσμευση του πακέτου μετοχών της Dufry AG που κατέχει η Folli Follie προχώρησε η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα.

Πρόκειται για περιουσιακό στοιχείο που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια της εταιρείας όχι μόνο να εξασφαλίσει τη συναίνεση των ομολογιούχων στο προτεινόμενο σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας, αλλά και να διασφαλίσει τη βιωσιμότητά της υπό τη νέα δομή.

Σημειώνεται ότι πρόκειται συνολικά για 804.728 μετοχές της Dufry, μέρος των οποίων τελούσε σε καθεστώς διαιτησίας με τον ελβετικό όμιλο, καθώς η αποδέσμευσή τους ήταν συνδεδεμένη με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταβίβασης από τον όμιλο Folli Follie της εταιρείας Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών (ΚΑΕ) την περίοδο 2012-2013. Η πλήρωση ορισμένων από τους όρους, που έχουν σχέση με τις οικονομικές επιδόσεις των ΚΑΕ, φαίνεται να αίρουν τις σχετικές δεσμεύσεις δημιουργώντας εύλογο δέλεαρ για τους «κληρονόμους» του πακέτου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι με βάση το σημερινό κλείσιμο της μετοχής Dufry AG, ήτοι 84,94 ελβετικά φράγκα, η συνολική αξία του συγκεκριμένου πακέτου διαμορφώνεται σε 68,35 εκατ. ελβετικά φράγκα ή 64,4 εκατ. ευρώ. 

Η κίνηση αυτή από την αρμόδια αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος έρχεται να προστεθεί στη δέσμευση των ακινήτων της οικογένειας Κουτσολιούτσου, των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και της εταιρείας σχεδόν ένα χρόνο πριν (Νοέμβριος 2018), σε συνέχεια της δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών και των θυρίδων που τηρούσαν τα φυσικά πρόσωπα που έχουν βρεθεί από το 2018 στο επίκεντρο της εισαγγελικής έρευνας που ανέλαβε να διενεργήσει ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης.

Πρακτικά, η νέα απόφαση για τη δέσμευση των μετοχών της Dufry οδηγεί και αυτό το περιουσιακό στοιχείο σε καθεστώς αντίστοιχο με τα δεσμευμένα ακίνητα, που με βάση το προτεινόμενο σχέδιο εξυγίανσης θα περάσουν στη νεοσύστατη εταιρεία AssetCo, τον έλεγχο της οποίας θα έχουν οι ομολογιούχοι, αποκτώντας δυνατότητα διαχείρισης του χαρτοφυλακίου της μόνο μετά την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης, που προβλέπει την αποδέσμευσή τους.

Αύριο εξάλλου συνεχίζεται στο Πρωτοδικείο η συζήτηση επί του αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τοποθέτηση νέων μελών στο Δ.Σ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.