ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Folli Follie: Εγκρίθηκε το σχέδιο διάσωσης από τους ομολογιούχους

18:00 - 20 Μαρ 2020 | ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ
Folli Follie: Εγκρίθηκε το σχέδιο διάσωσης από τους ομολογιούχους
Πράσινο φως έδωσαν οι κάτοχοι του ομολόγου των 249,5 εκατ. ευρώ στο σχέδιο διάσωσης της Folli Follie που παρουσίασε η διοίκηση.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε στο Χρηματιστήριο γνωστοποιείται ότι πραγματοποιήθηκε η επαναληπτική Γενική Συνέλευση των Ομολογιούχων και υπήρξε απαρτία (73,67%). Εν συνεχεία το term sheet υπερψηφίστηκε σε ποσοστό 99,89% των συμμετεχόντων.

Η ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο (το «Διοικητικό Συμβούλιο») της εταιρείας με την επωνυμία «Folli Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία» και τον διακριτικό τίτλο “FF Group” (εφεξής η «Εταιρεία») δια της παρούσας αναφέρεται: (i) στην πρόσκληση σε συναίνεση (η «Πρόσκληση σε Συναίνεση») που περιλαμβάνεται στο από 14 Φεβρουαρίου 2020 υπόμνημα πρόσκλησης σε συναίνεση (το «Υπόμνημα Πρόσκλησης σε Συναίνεση») και απεστάλη στους κατόχους των Ομολόγων (οι «Ομολογιούχοι») στις 14 Φεβρουαρίου 2020· (ii) στην από 6 Μαρτίου 2020 συνέλευση που ματαιώθηκε ελλείψει απαρτίας· και (iii) στην από 10 Μαρτίου 2020 ειδοποίηση για την σύγκληση της επαναληπτικής συνέλευσης που έλαβε χώρα στις 20 Μαρτίου 2020 μεταξύ του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ομολογιούχων (η «Επαναληπτική Συνέλευση») για να λάβει υπόψη την Έκτακτη Απόφαση που περιγράφεται στο Υπόμνημα Πρόσκλησης σε Συναίνεση (η «Έκτακτη Απόφαση»).

Οι όροι με κεφαλαία αρχικά που χρησιμοποιούνται, αλλά δεν ορίζονται, στην παρούσα ανακοίνωση έχουν την έννοια που τους αποδίδεται στο Υπόμνημα Πρόσκλησης σε Συναίνεση. Αποτελέσματα της Συνέλευσης Το Διοικητικό Συμβούλιο ανακοινώνει με ικανοποίηση ότι κατά την Επαναληπτική Συνέλευση που έλαβε χώρα στις 20 Μαρτίου 2020: (i) επετεύχθη η απαιτούμενη απαρτία επαναληπτικής συνέλευσης, καθώς εκπροσωπήθηκε ποσοστό 73,67% των Ομολόγων περιλαμβανομένων όλων των μελών της Ad Hoc Ομάδας Πιστωτών και (ii) η Έκτακτη Απόφαση υπερψηφίστηκε με την έγκριση του 99,89% των ψήφων.

Οι Ομολογιούχοι ενέκριναν την Έκτακτη Απόφαση, η οποία ορίζει (i) το σχέδιο εξυγίανσης που περιλαμβάνεται στο term sheet, το οποίο προσαρτάται στο Υπόμνημα Πρόσκλησης σε Συναίνεση ως Παράρτημα Β, (το “Term Sheet”), υποκείμενο σε επιτρεπόμενες αλλαγές· και (ii) την συνέχιση της οριστικοποίησης των Σημαντικών Εγγράφων από την Εταιρεία.

Περαιτέρω, το Διοικητικό Συμβούλιο σημειώνει ότι έλαβε την έγκριση του ελβετικού υπομνήματος πρόσκλησης σε συναίνεση από τους κατόχους των ομολόγων ποσού CHF 150.000.000 επιτοκίου 3,25% διάρκειας 2017-2021 (τα «Ελβετικά Ομόλογα») κατά την συνέλευση της 6ης Μαρτίου 2020.

Η Εταιρεία θα εργαστεί για την οριστικοποίηση των απαιτούμενων εγγράφων για την εφαρμογή της εξυγίανσης και την εκκίνηση της διαδικασίας αναδιάρθρωσης σύμφωνα με τα άρθρα 106β και 106δ του ελληνικού Πτωχευτικού Κώδικα· εν συνεχεία, η Εταιρεία θα προσκαλέσει τους αντίστοιχους πιστωτές της σε συναίνεση μέσω δεύτερης πρόσκλησης σε συναίνεση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.