ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Folli Follie: Κατέθεσε αίτημα υπαγωγής στον πτωχευτικό

15:15 - 31 Δεκ 2020 | ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ
Folli Follie: Κατέθεσε αίτημα υπαγωγής στον πτωχευτικό
Αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 106 β ή δ του Πτωχευτικού κατέθεσε η Folli Follie, προχωρώντας στα επόμενα βήματα για την εξυγίανσή της.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, στην εκπνοή και με μεγάλη καθυστέρηση η Folli Follie υπέβαλε τελικά τη σχετική αίτηση στο Πτωχευτικό Δικαστήριο βάσει της διαδικασίας εξυγίανσης σύμφωνα με τα άρθρα 106β και 106δ του Πτωχευτικού Κώδικα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί στις αρχές Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί η συμφωνία εξυγίανσης με τους πιστωτές ομολογιούχους της αλλά και η συμφωνία με το fund Arena για την παροχή ενδιάμεσης χρηματοδότησης.

Στο πλαίσιο αυτό, οι πιστωτές εξασφαλίζουν το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων (ακίνητα και μετοχές Dufry) μέσω της εταιρείας AssetCo, που θα συσταθεί καθώς και το 90% της OpsCo εταιρείας (εκείνης που θα συνεχίσει να διατηρεί εμπορική δραστηριότητα.

Η τελευταία θα εκδώσει νέες ομολογίες ύψους 60 εκατ. ευρώ με δικαιούχους τους πιστωτές, διάρκειας 5+2 ετών, με κυμαινόμενο επιτόκιο (3%+4%+1% για κάθε χρόνο διάρκειας της σύμβασης). 

Όπως αναφέρεται, η ολιγοήμερη καθυστέρηση οφείλονταν σε καθαρά γραφειοκρατικούς λόγους, καθώς ανέκυψε φορολογικό ζήτημα με ένα από τα ακίνητα της εταιρείας (αυτό στο Κορωπί) που αποτελεί μέρος της ενδιάμεσης χρηματοδότησης.

Η κατάθεση του αιτήματος υπαγωγής στο άρθρο 106 β και δ ανοίγει πλέον το δρόμο για την εξυγίανση της εταιρείας, ενώ προβλέπεται και αίτημα προς την Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα με στόχο την αποδέσμευση περιουσιακών της στοιχείων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.