ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποχωρεί και η S&B από το Χ.Α.;

02:34 - 24 Ιαν 2013 | ΤΣΙΜΕΝΤΑ & ΟΡΥΚΤΑ
Αποχωρεί και η S&B από το Χ.Α.;
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι και η S&B σκοπεύει να ακολουθήσει το δρόμο που χάραξε η Coca Cola. Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μεγάλη κινητικότητα ανάμεσα στην εισηγμένη, σε Ελληνικές και ξένες τράπεζες μεθοδεύοντας την έξοδο της εταιρείας από το Χ.Α. και την εισαγωγή της πιθανότατα ή στην αγορά της Ζυρίχης ή στην αγορά του Λονδίνου κατά τα πρότυπα της Coca Cola.

Το μεγαλύτερο ποσοστό έχει η κυρία Αικατερίνη Κυριακοπούλου με 37,5%, ο κ. Οδ. Κυριακόπουλος με ποσοστό 9,9% και η κυρία Φλώρα Μαρία Κυριακοπούλου με ποσοστό άνω του 11%. Επίσης, η βέλγκη Sybelco που ελέγχει το 19,02% του μετοχικού κεφαλαίου και απέκτησε το ποσοστό αυτό πριν από 13 μήνες αναμένεται να παίξει τον ρόλο - κλειδί στην επιτυχία της δημόσιας πρότασης. Σημειωτέον, ότι το "R" από τις 11/10/2012 είχε αναφερθεί με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά του στο ενδεχόμενο να "ακολουθήσει" την  Coca Cola (σ.σ. και ο ΟΤΕ...).

 

Αν τελικά έχουν βάση οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στην αγορά εδώ και μέρες θα πρόκειταιγ ια ένα ακόμα πλήγμα στην εικόνα της αγοράς, αλλά και της οικονομίας, αφού εκτός από την Coca Cola, τον δρόμο για αλλαγή έδρας είχε δείξει η ΦΑΓΕ του ομίλου Φιλίππου. 

 

Η μετοχή χθες έκλεισε με κέρδη 5,85%, στα 5,79 ευρώ και με κεφαλαιοποίηση κοντά στα 300 εκατ. ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:48 - 24 Ιαν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.