ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δήμαρχος Καβάλας: Οι εξορύξεις φέρνουν ανάπτυξη και διασφαλίζουν το περιβάλλον

12:05 - 07 Απρ 2018 | ΤΣΙΜΕΝΤΑ & ΟΡΥΚΤΑ
Τη σημαντική συμβολή της Energean Oil & Gas που εκμεταλλεύεται το κοίτασμα υδρογονανθράκων του Πρίνου υπογράμμισε μιλώντας στο κανάλι IONIΑΝ η Δήμητρα Τσανάκα Δήμαρχος Καβάλας με αφορμή την ημερίδα με τίτλο «Αναπτυξιακές Προοπτικές για το Νότιο Ιόνιο» που έγινε πρόσφατα.

«Η εγκατάσταση αντλήσεως πετρελαίου στον Πρίνο υπάρχει από τη δεκαετία του ’70. Είναι για μας πάρα πολύ σημαντική. Προσθέτει 430 θέσεις εργασίας στην πόλη, σας διαβεβαιώνω, θέσεις περιζήτητες» τόνισε και συμπλήρωσε υπογραμμίζοντας τον απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον που έχει η εταιρία.

«Εργάζονται όλοι αυτοί οι άνθρωποι χωρίς  ποτέ να γίνει ατύχημα ή δυστύχημα, χωρίς ποτέ να γίνει διαρροή πετρελαίου στη θάλασσα, που είναι για μας , μην ξεχνάτε είναι πολύ σημαντικό, γιατί  είμαστε τουριστική πόλη και εμείς και η Θάσος. Η Θάσος έφτασε φέτος στα 1 εκ. τουρίστες κι εμείς 300.000.

Για μας η καθαρότητα του θαλασσινού νερού και των ακτών μας είναι πάρα πολύ σημαντική. Η Καβάλα είναι από τα σημαντικότερα αλιευτικά κέντρα. Ποτέ δεν είχαμε πρόβλημα με την εξέδρα. Μάλιστα οι ερασιτέχνες αλιείς μας λένε ότι τα καλά ψάρια, τα σκαθάρια, οι σαργοί βρίσκονται κοντά στην εξέδρα. Ποτέ κανένα πρόβλημα δεν υπήρξε» σημείωσε η κα Τσανάκα. Μάλιστα έστειλε κι ένα μήνυμα στους κατοίκους του Ιονίου εν όψει της έναρξης ερευνών εκεί για υδρογονάνθρακες.

«Μη φοβάστε Συνέλληνες του Ιονίου» είπε και τόνισε ότι οι εξορύξεις φέρνουν μόνο θέσεις εργασίας. «Δεν υπάρχει οπτική ρύπανση και επίσης ποτέ ουσιαστική ρύπανση. Επίσης ποτέ δεν έγινε ατύχημα στην κατεύθυνση» τόνισε και ανέφερε ότι κάθε φορά που στην Καβάλα υπάρχει η είδηση για νέα έρευνα τυγχάνει θετικής υποδοχής μια ενδεχόμενη ανακάλυψη θα σημάνει νέες θέσεις εργασίας. «Από την αγορά της Καβάλας  η εταιρία ψωνίζει από τρόφιμα μέχρι ανταλλακτικά. Επομένως επωφελείται» ανέφερε.

«Εμείς έχουμε αγωνία τι έγινε βρήκατε πετρέλαιο, για μας είναι κι άλλες θέσεις εργασίας χωρίς κανένα κίνδυνο» είπε.

Αναφερόμενη στο πρόγραμμα ΕΚΚΕ της Energean Oil and Gas σημείωσε:

«Έχουμε πάρα πολύ καλή συνεργασία με την εταιρία, είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της, έχει δώσει πολλά. Είναι πάντα χορηγός στον κοινωνικό τομέα. Ότι και αν ζητήσει η κοινωνία ανταποκρίνεται και τα προσφέρει. Στο πλαίσιο στη κοινωνικής υποχρέωσής της βοηθά και τη Νέα Καρβάλη όπου κοντά είναι το εργοστάσιο, όμως κι εκεί υπάρχει εργοστάσιο πετρελαίου κι εκεί η περιοχή έχει τουρισμό τη ζωή της.»

Copyright © 1999-2019 Premium S.A. All rights reserved.