ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επενδύσεις 3 εκατ. ευρώ από τη μαρμαροβιομηχανία Παυλίδης το 2018

07:12 - 25 Απρ 2018 | ΤΣΙΜΕΝΤΑ & ΟΡΥΚΤΑ
Επενδύσεις 3 εκατ. ευρώ από τη μαρμαροβιομηχανία Παυλίδης το 2018
Αποτελεί τον πιο ισχυρό παίκτη της εγχώριας μαρμαροβιομηχανίας η εισηγμένη εταιρία Παυλίδης μετά και την απόκτηση της ανταγωνίστριας επιχείρισης «Mermeren» που εδρεύει στα Σκόπια το περασμένο καλοκαίρι.

Ήδη και τη φετεινή χρονιά η διοίκηση σχεδιάζει επενδύσεις της τάξεως των 3 εκατ. ευρώ σε μηχανολογικό εξοπλισμό τελευταίας γενιάς, με στόχο τη βελτίωση της παραγωγικότητας και την ποιοτική αναβάθμιση των τελικών προϊόντων.

Με τον ετήσιο κύκλο εργασιών στα επίπεδα των 80 εκατ. ευρώ για το 2017, η εταιρεία εξάγει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της, λιγότερο από το 5% απορροφάται από την εγχώρια αγορά, ενώ τρίτες, μη κοινοτικές χώρες, όπως οι ΗΠΑ και η Κίνα ανήκουν στους μεγαλύτερους πελάτες της «Παυλίδης». 

Το λευκό μάρμαρο Sivec (της εξαγορασθείσας Mermeren) εξάγεται σε όλο τον κόσμο, ενώ η μονάδα της εταιρείας απέχει περίπου 200 χλμ. από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, γεγονός που εξασφαλίζει τη διακίνηση του μαρμάρου στο εξωτερικό.

Το μάρμαρο της Mermeren έχει χρησιμοποιηθεί σε κτίρια, όπως το Sky Eleven Apartments στη Σιγκαπούρη, στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος στη Μόσχα και στο Τζαμί του Σεΐχη Ζάιντ, του μεγαλύτερου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. 

Το 2017 αποτέλεσε το σημαντικότερο σταθμό στην ιστορία της «Μάρμαρα Παυλίδης» από τη Δράμα, καθώς με την εξαγορά της Mermeren στην ΠΓΔΜ έναντι 72,3 εκατ. ευρώ ισχυροποιεί τη διεθνή της θέση ως leader στον χώρο του λευκού δολομιτικού μαρμάρου. 

Στον τομέα της ενέργειας, η εταιρεία έχει ξεκινήσει τριετές επενδυτικό πλάνο ανάπτυξης αιολικών πάρκων 50 MW στη Β. Ελλάδα, συνολικού προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ.

Ανέστης Ντόκας

Τελευταία τροποποίηση στις 08:00 - 25 Απρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.