ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανησυχίες επενδυτών για την εταιρία Eldorado Gold

08:06 - 10 Ιαν 2019 | ΤΣΙΜΕΝΤΑ & ΟΡΥΚΤΑ
Ανησυχίες επενδυτών για την εταιρία Eldorado Gold
Aμφιβολίες αλλά και έντονη κριτική για τις επιχειρηματικές αποφάσεις της καναδέζικης εταιρίας εξόρυξης χρυσού Eldorado Gold που έχει παρουσία και στη χώρα μας εκφράστηκαν από ομάδες μετόχων και αναλυτών στην ξένη ιστοσελίδα Seeking Alpha στις 18 Δεκεμβρίου 2018 με τον ξένο τίτλο: Eldorado Gold: The Fish always rots from the head down.

Oπως αναφέρεται στη σχετική ανάλυση, το Eldorado Gold χαρακτηρίζεται ως μία αμφιλεγόμενη εταιρία ανθρακωρυχείου καθώς είχε μία από τις χειρότερες μετοχικές επιδόσεις τη διετία 2017-2018.

 

Οι συγγραφείς του κειμένου που παρακολουθούν στενά την εταιρία θέλουν να ενημερώσουν τον διευθύνοντα σύμβουλο George Burus  και το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας ότι η Εldorado Gold χρειάζεται μία ριζική αλλαγή στην στρατηγική.

 

Επισημαίνουν μάλιστα ότι οι διεθνείς αναλυτές εκτιμούν ότι είναι σοβαρό λάθος η απόφαση της διοίκησης να επενδύσει κεφάλαια ύψους 520 εκατ. δολαρίων για την κατασκευή ενός εργοστασίου το οποίο θα είναι έτοιμο το 2021.

 

Στη σχετική ανάλυση γίνεται αναφορά και στο πρόσωπο του διευθύνοντος συμβούλου κ. Burns καθώς τονίζεται ότι η εταιρία είχε χάσει το 85% της αξίας των καναδικών αποθεμάτων χρυσού από τότε που ο κ. Burns έφυγε από τη Goldcorp Inc. (GG) όπου ήταν ο επικεφαλής λειτουργός, COO, στο τέλος του 2016 και προσχώρησε στο Eldorado τον Φεβρουάριο του 2017 και ορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος τον Απρίλιο του 2017.

 

Η κριτική των αναλυτών στο συγκεκριμένο δημοσίευμα εστιάζεται στη πτώση της μετοχής η οποία ίσως αποτυπώνει και το θέμα διαχείρισης από το  διοικητικό συμβούλιο για έναν δύσκολο κλάδο όπως είναι η εξόρυξη χρυσού και ζητείται να επανεξετασθεί η στρατηγική χωρίς να εξασθενεί συνεχώς η επιχείριση φθάνοντας στο σημείο της ανεπανόρθωτης ζημιάς.

 

Ακόμη στην ανάλυση τονίζεται ότι η καναδική εταιρία θα πρέπει να χρηματοδοτήσει μία εφαρμόσιμη παγκόσμια χρηματοοικονομική στρατηγική. Ειδικότερα αναφέρεται ότι θα πρέπει να φερθεί αγοραστής για την επένδυση στη Βραζιλία με μία αξιοπρεπή τιμή που δεν θα πρέπει να είναι χαμηλότερη των 100-120 εκατ. δολαρίων. Για την επένδυση στην Ελλάδα γίνεται μία μικρή αναφορά όπου η πρόταση των αναλυτών είναι ότι δεν μπορούν να περιμένουν εξελίξεις πρίν το β΄εξάμηνο του 2019.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:10 - 10 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.