ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ικτίνος: Αυξημένος κατά 28,61% ο τζίρος το α'τρίμηνο του 2021

11:35 - 27 Μαϊ 2021 | ΤΣΙΜΕΝΤΑ & ΟΡΥΚΤΑ
Στην παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Ικτίνος στα μέλη της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, προχώρησε χθες (26/5) η Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, κ. Ιουλία Χαϊδά.

Αναλυτικότερα, στα € 8,5 εκατ. διαμορφώθηκε ο κύκλος εργασιών της εταιρεία Ικτίνος το πρώτο τρίμηνο του 2021, έναντι 6,6 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2020 σημειώνοντας αύξηση 28,61%. Το EBITDA ανήλθε στα € 2,8 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2021, έναντι € 0,83 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2020, σημειώνοντας αύξηση 238%. Η εταιρεία, όπως προέκυψε από την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων, προτίθεται να προχωρήσει στην διανομή προ μερίσματος για την χρήση 2021. 

Κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων η Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, κ. Ιουλία Χαϊδά σημείωσε ότι η Ικτίνος παραμένει μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες μαρμάρων παγκοσμίως με ισχυρό δίκτυο πωλήσεων στο εξωτερικό, ενώ μέσω των θυγατρικών της δραστηριοποιείται στον χώρο της αιολικής ενέργειας και στον κλάδο του real estate. Αναφορικά με την επένδυσή της εταιρείας στην Κρήτη, υπογράμμισε ότι εξακολουθεί να αναζητά επενδυτή.

Όπως επισήμανε, η Ελλάδα βρίσκεται στην 3η θέση παγκοσμίως στις εξαγωγές ακατέργαστου μαρμάρου, καθώς το ελληνικό μάρμαρο είναι περιζήτητο στο εξωτερικό.

Αναφερόμενη στην Ικτίνος, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι το μερίδιο αγοράς της εταιρείας στην Ελλάδα ανέρχεται στο 12% και η εταιρεία απασχολεί περισσότερα από 450 άτομα, με την πλειοψηφία του προσωπικού της εταιρείας να συνταξιοδοτείται από την Ικτίνος.

Η κ. Χαϊδά εξέφρασε την αισιοδοξία της για το 2021, καθώς οι αγορές δείχνουν να έχουν ανοίξει, ξεπερνώντας την πανδημία, ενώ σημείωσε ότι πάγιος στόχος της εταιρείας είναι συνέχιση των ερευνών για την ανεύρεση νέων πρώτων υλών.

Αναφερόμενη στο διάστημα της πανδημίας, υπογράμμισε ότι η εταιρεία κλήθηκε να ενεργήσει άμεσα και αναπροσάρμοσε τη στρατηγική της. Προχώρησε στην εκπαίδευση του προσωπικού της για την απόκτηση νέων ψηφιακών δεξιοτήτων, ενώ στάθηκε στον στόχο της εταιρείας για τη δια βίου μάθηση και εκπαίδευση του προσωπικού της. Σημείωσε δε, ότι η ΙΚΤΙΝΟΣ στέκεται στο πλευρό των Δήμων και των Κοινοτήτων στις οποίες δραστηριοποιείται, κατανοώντας τις παρούσες δύσκολες συνθήκες, ενώ ενίσχυσε και το Νοσοκομείο Δράμας στην μάχη κατά του COVID-19.

 
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις 11:53 - 27 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.