ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με στρατηγικό σύμμαχο την εταιρεία Κορρές, τα προϊόντα Κρόκος Κοζάνης έκαναν ντεμπούτο σε Δανία και Ταϊβάν

00:04 - 27 Μαρ 2013 | ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ
Με στρατηγικό σύμμαχο την εταιρεία Κορρές, τα προϊόντα Κρόκος Κοζάνης έκαναν ντεμπούτο σε Δανία και Ταϊβάν
Ξεκινά άμεσα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η τοποθέτηση των ειδών της εταιρείας Προϊόντα Κρόκου Κοζάνης σε επιλεγμένα super markets της Δανίας, ενώ έχει δρομολογηθεί και η τοποθέτησή τους στο κανάλι HO.RE.CA της Δανίας. Την ίδια στιγμή έχει ξεκινήσει και η τοποθέτηση των αφεψημάτων της εταιρείας σε καταστήματα delicatessen της Ταϊβάν.

Σύμφωνα με στέλεχος της εταιρείας, η οποία ελέγχεται κατά 45% από την εταιρεία Κορρές και κατά 55% από το Συνεταιρισμό Κρόκο Κοζάνης είναι η είσοδος σε νέες αγορές και η ενδυνάμωση της παρουσίας της στις χώρες-προτεραιότητας, με στόχο τη διατήρηση της ανοδικής πορείας της εξαγωγικής δραστηριότητας που παρουσίασε αύξηση 147% το διάστημα 2010-2012.

 

Η Γαλλία είναι μία από τις αγορές προτεραιότητας για την ΠΚΚ, καθώς παρουσιάζει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης -ο κρόκος είναι ήδη ένα δημοφιλές μπαχαρικό, ενώ το κοινό είναι εξοικειωμένο με την κατανάλωση ροφημάτων. Στόχος είναι ο αριθμός των φαρμακείων που “φιλοξενούν” τα ελληνικά προϊόντα, να αγγίξει τα 2.000 έως το τέλος του 2014, ενώ η εταιρεία θα κάνει την είσοδό της και στο κανάλι HO.RE.CA (Hotel / Restaurants / Café) μέσω της συνεργασίας με έναν από τους μεγαλύτερους διανομείς της αγοράς με δίκτυο της τάξεως των 23.500 σημείων.

 

Το 2012 η ΠΚΚ ξεκίνησε τη διάθεση των προϊόντων της σε 9 νέες αγορές -Σλοβενία, Ουκρανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Κουβέιτ, Κατάρ, Μπαχρέιν, Ιαπωνία, Καναδά- ενώ εντός του 2013 η Ουγγαρία, η Σλοβακία, η Δανία, η Σουηδία και η Ταϊβάν θα προστεθούν στο δίκτυο εξαγωγών της. Αυτή τη στιγμή η σειρά αφεψημάτων με κρόκο Κοζάνης διατίθεται σε περίπου 2.500 σημεία στην Ελλάδα (supermarkets, επιλεγμένα καταστήματα τροφίμων και café) και σε συνολικά 25 αγορές του εξωτερικού (Κύπρος, Αγγλία, Γερμανία, Ισπανία, Βουλγαρία, Πολωνία, Τσεχία, Ελβετία, Γαλλία, Βέλγιο, Νορβηγία, Ολλανδία, Ρωσία, Σλοβενία, Ουκρανία, Κουβέιτ, Κατάρ, Μπαχρέιν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αυστραλία, Ιαπωνία, Χονγκ Κονγκ, Ινδία και Καναδά).

 

Παράλληλα, μέσω της συνεργασίας της ΠΚΚ με την εταιρεία παραγωγής και διανομής τροφίμων Γαία Τρόφιμα (GAEA), η συλλογή των πρωτοποριακών αφεψημάτων έχει παρουσία και στην Αμερική.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:56 - 26 Μαρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.