ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΑΑΤ: Θετικό πρότυπο η ελληνική εταιρεία φυσικών καλλυντικών APIVITA

23:20 - 16 Φεβ 2016 | ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ
Το βιοκλιματικό εργοστάσιο της APIVITA, που βρίσκεται στο βιομηχανικό πάρκο Μαρκόπουλου Αττικής, επισκέφτηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκος Μπόλαρης.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης στην διεθνούς επιπέδου πρωτοπόρα επιχείρηση περιελάμβανε την ενημέρωση και την ξενάγηση του Υπουργού από τον ιδρυτή της εταιρίας κ. Νίκο Κουτσιανά και τους συνεργάτες του, στο πρότυπο εργοστάσιο της εταιρίας, που εκτείνεται σε 6.830 τ.μ. Ο εργοστασιακός χώρος αποτελεί προσομοίωση κυψέλης, η οποία στοχεύει να λειτουργεί ως χώρος διαδραστικής επαφής με την ελληνική βιοποικιλότητα.

Στους εξωτερικούς χώρους έχει αναπτυχθεί βοτανικός κήπος με διακόσια διαφορετικά είδη βοτάνων της ελληνικής φύσης και μελισσοκομείο, ενώ στο εσωτερικό του συναντά κανείς υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις καθετοποιημένης παραγωγής.

Η εταιρία έχει αναπτύξει πάνω από τριακόσια φυσικά προϊόντα, ενσωματώνοντας σε αυτά μελισσοκομικά προϊόντα, εκχυλίσματα από ελληνικά βότανα, αιθέρια έλαια. Επί τριάντα έξι χρόνια προβάλλει διεθνώς την ελληνική επιχειρηματικότητα ποιότητας, συμμετέχει σε υψηλού επιπέδου ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα και απασχολεί 330 εργαζομένους σε Ελλάδα, Ισπανία και Ιαπωνία.

Ο κ. Κουτσιανάς κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που σωρεύει η κρίση για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, τόνισε ότι η εταιρεία και οι δημιουργίες είναι προϊόν της αγάπης για την Ελλάδα από τους ιδρυτές, τους συνεργάτες και τους εργαζόμενους στην APIVITA.

Ο αναπληρωτής Υπουργός κ. Μάρκος Μπόλαρης σημείωσε ότι η APIVITA αποτελεί μία πρότυπη σε διεθνές επίπεδο ελληνική επιχείρηση, που έχει καταφέρει να προβάλλει την ελληνική φιλοσοφία προβάλλοντας την Ιπποκράτεια θεώρηση για την βοτανολογία, να αξιοποιήσει τα θεραπευτικά και αρωματικά φυτά της εξαιρετικής ελληνικής βιοποικιλότητας, να συνδυάσει με επιτυχία την καλλιέργεια και αξιοποίηση των προϊόντων της ελληνικής γης με την καθετοποιημένη παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων και με υψηλότατη προστιθέμενη αξία, επιχειρώντας με εξωστρέφεια και εξαγωγές στην υφήλιο. 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός υπογράμμισε, ότι η ελληνική εταιρεία φυσικών καλλυντικών αποτελεί θετικό πρότυπο, τόσο για τον πρωτογενή, όσο και για τον δευτερογενή τομέα, και επισήμανε επαινετικά τα προγράμματα της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης και προσφοράς, σε συνδυασμό με τον υψηλής ποιότητας ερευνητικό τομέα. Καταληκτικά διερευνήθηκαν με το Διοικητικό Συμβούλιο της APIVITA οι δυνατότητες διεύρυνσης πολυεπίπεδης συνεργασίας με νέους αγρότες αρωματικών φυτών και μελισσοκόμους της πατρίδας μας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.