ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ροζακέας (Όμιλος Σαράντη) Ανάπτυξη και το 2019, μέσω εξαγορών και επενδύσεων Κύριο

07:58 - 03 Ιαν 2019 | ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ
Ροζακέας (Όμιλος Σαράντη) Ανάπτυξη και το 2019, μέσω εξαγορών και επενδύσεων
Αναδημοσίευση από το περιοδικό Reporter που κυκλοφόρησε με το Πρώτο Θέμα στις 30 Δεκεμβρίου Ο Όµιλος Σαράντη αποτελεί µια ελληνική πολυεθνική µε παρουσία µέσω θυγατρικών στην Ευρώπη και σηµαντική εξαγωγική δραστηριότητα παγκοσµίως. Με πάνω από 50 χρόνια λειτουργίας στην Ελλάδα, ο Όµιλος Σαράντη, έχει καταστεί ένας από τους σηµαντικότερους προµηθευτές στην αγορά FMCG(ταχέως κινούµενα καταναλωτικά αγαθά).

Πρόκειται για έναν Όµιλο που, παρά τις δυσκολίες στο επιχειρηµατικό και οικονοµικό περιβάλλον, παρουσιάζει εντυπωσιακή πορεία, καταγράφοντας διψήφια ποσοστά ανάπτυξης εσόδων, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα καταφέρνει να δηµιουργεί ρευστότητα και καθαρές ταµειακές ροές. Ως εκ τούτου, ο Όµιλος έχει την δυνατότητα να επανατροφοδοτεί την ανάπτυξή του και να χρηµατοδοτεί τα επενδυτικά του πλάνα, που αφορούν αφενός σε εξαγορές εταιρειών και σηµάτων, αφετέρου δε στον εκσυγχρονισµό των παραγωγικών του εγκαταστάσεων, του κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης, καθώς και της αλυσίδας εφοδιασµού.

Στο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο του Οµίλου ανήκουν πάνω από 80 ευρέως γνωστά σήµατα που αποτελούν ορόσηµα στην κατηγορία τους. Το NOXZEMA, το CARROTEN, το BIOTEN, το ORZENE, το STR8, το BU, το C-THRU, το PROSAR, το SANITAS, το AVA, το ΤΕΖΑ, το PYROX, το CAMEL, και το AFROSO είναι µερικά από τα ιδιοπαραγόµενα προϊόντα που διατηρούν υψηλή αναγνωσιµότητα και σηµαντικά µερίδια αγοράς. Εξάλλου, µέσω συµφωνιών αποκλειστικής διανοµής ο Όµιλος εµπορεύεται ισχυρά σήµατα όπως τα LA PRAIRIE, PRADA, NINA RICCI, CARTIER, CAROLINA HERRERA, TRUSSARDI, PACO RABANNE, JEAN PAUL GAULTIER, JOHNSON & JOHNSON, WELLA, KOLESTON, NEW WAVE, LANES, BIO-OIL, κλπ.

Στο δυναµικό του Οµίλου προστίθενται και τα προϊόντα της εταιρείας ESTEE LAUDER µέσω της κοινοπραξίας που έχει ο Όµιλος µε την ESTEE LAUDER COMPANIES.

Η διεθνής παρουσία του Οµίλου έχει να επιδείξει θυγατρικές εταιρείες σε 12 χώρες της Ευρώπης - Πολωνία, Ρουµανία, Βουλγαρία, Σερβία, Δηµοκρατία της Τσεχίας, Σλοβακία, Ουγγαρία, Π.Γ.Δ.Μ., Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Πορτογαλία, Ουκρανία και Ρωσία - και εξαγωγές σε περίπου 40  χώρες.

Οι στρατηγικές προτεραιότητες του Οµίλου επικεντρώνονται στην ανάπτυξη νέων προϊόντων, στην γεωγραφική επέκταση, στην αύξηση οικονοµιών κλίµακας, στην βελτίωση του κόστους, στην εξεύρεση εξαγορών ικανών να προσφέρουν πρόσθετη αξία και στην επανεπένδυση σε δραστηριότητες υψηλών αποδόσεων.

Στο πλαίσιο αυτό ο Όµιλος στις αρχές του 2018 έχει ήδη πραγµατοποιήσει 2 εξαγορές, τα καλλυντικά προϊόντα INDULONA που διαθέτουν σηµαντική παρουσία στην Σλοβακία και στην Τσεχία και την εταιρεία ERGOPACK µε δραστηριότητα στην παραγωγή και διανοµή προϊόντων οικιακής χρήσης και παρουσία στην αγορά της Ουκρανίας, της Ρωσίας και των γειτονικών ΚΑΚ χωρών (Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών), µέσω της οποίας ο Όµιλος κάνει την είσοδό του σε µια νέα πολλά υποσχόµενη γεωγραφική περιοχή.

Με δηλώσεις του στο REPORTER MAGAZINE ο Οικονοµικός Διευθυντής και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύµβουλος του Οµίλου,  Κώστας Ροζακέας, αποκαλύπτει τις προοπτικές της Ελληνικής πολυεθνικής για το νέο οικονοµικό έτος υπογραµµίζοντας τα εξής:

«Είµαστε περήφανοι για τις στρατηγικές επιλογές µας και ατενίζουµε µε µεγάλη αισιοδοξία το µέλλον του Οµίλου. Αφενός έχουµε χτίσει µια δυναµική παρουσία στις υπάρχουσες αγορές του Οµίλου, η οποία συνεχώς ανατροφοδοτείται από τον οργανισµό, µέσω ανάπτυξης και ανανέωσης του προϊοντικού χαρτοφυλακίου, αφετέρου προβλέπουµε αλµατώδη ανάπτυξη στις νέες αγορές που πρόσφατα διείσδυσε ο Όµιλος µε την εξαγορά της Ergopack, δηλαδή στην Ουκρανία και στις γειτονικές KAK χώρες. Πρόκειται για µια περιοχή παρθένα και πολλά υποσχόµενη, στην οποία θα εστιάσουµε το ενδιαφέρον µας και τα µελλοντικά επενδυτικά µας πλάνα, εκτιµώντας ότι θα παρουσιάσει σοβαρές επενδυτικές ευκαιρίες και θα αποφέρει σηµαντικά κέρδη στον Όµιλο».

Ανέστης Ντόκας

Τελευταία τροποποίηση στις 18:39 - 07 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.