ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαράντης: Βραβείο εξωστρέφειας με την... καρδιά πάντα στην Ελλάδα Κύριο

11:36 - 18 Φεβ 2020 | ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ
Σαράντης: Βραβείο εξωστρέφειας με την... καρδιά πάντα στην Ελλάδα
Με το βραβείο εξωστρέφειας τιμήθηκε η ελληνική πολυεθνική εταιρεία "Σαράντης", στον 4ο διαγωνισμό των Growth Awards, που συνδιοργανώνουν η Eurobank με την Grant Thornton.

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και οικονομικός διευθυντής του ομίλου Κώστας Ροζακέας, παρέλαβε το βραβείο που κέρδισε ο "Σαράντης" στην κατηγορία της Εξωστρέφειας, τονίζοντας πως ο όμιλος δεν ξεχνάει τις ρίζες του.

Ο κ. Ροζακέας υπογράμμισε πως ο όμιλος αποτελείται πλέον από 12 εταιρείες, εκ των οποίων οι 11 βρίσκονται στο εξωτερικό και απασχολούνται συνολικά περισσότεροι από 2.000 εργαζόμενοι.

Τόνισε ακόμα πως το 2019 τα κέρδη προ φόρων της εταιρείας ξεπέρασαν τα 60 εκατ. ευρώ. Περίπου το 65% των κερδών προέρχεται από τις δραστηριότητες στο εξωτερικό, όπως σημείωσε ο κ. Ροζακέας, ο οποίος επισήμανε, ωστόσο, πως ο "Σαράντης" επιμένει... ελληνικά.

Υπογράμμισε μάλιστα πως πολλά εργοστάσια της εταιρείας στην ανατολική Ευρώπη μεταφέρθηκαν πλέον στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Ελλάδα, ενώ συνολικά οι θέσεις εργασίας στην Ελλάδα από το 2008 έως και σήμερα έχουν αυξηθεί κατά 60%.

Αυτό σημαίνει πως στα χρόνια της κρίσης και της εκτόξευσης της ανεργίας, ο "Σαράντης" δημιουργούσε θέσεις εργασίας, Ενδεικτικά το 2008 είχε 550 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα και το 2020 έχει 900.

Με αυτό το πνεύμα της εξωστρέφειας, αλλά και παράλληλα της αγάπης για την πατρίδα, ο κ. Ροζακέας δεσμεύθηκε πως ο "Σαράντης" θα τιμήσει το βραβείο "και θα γίνουμε ακόμη πιο παραγωγικοί".

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 16:00 - 18 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.