ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Κωνσταντίνου Πόλις»: Ο Tζέιμς Ντ. Σίπμαν αφηγείται μια επική ιστορία

13:08 - 01 Νοε 2018 | ΕΚΔΟΣΕΙΣ
«Κωνσταντίνου Πόλις»: Ο Tζέιμς Ντ. Σίπμαν αφηγείται μια επική ιστορία
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ Συγγραφέας: ΤΖΕΪΜΣ ΝΤ. ΣΙΠΜΑΝ Μετάφραση: ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΟΚΥΡΗΣ Για πάνω από χίλια χρόνια η Κωνσταντινούπολη υπήρξε το διαμάντι της Bυζαντινής Αυτοκρατορίας. Αγνοώντας τους συμβούλους του πατέρα του, ο Μωάμεθ ορκίζεται να είναι αυτός που θα αποσπάσει την Κωνσταντινούπολη από τους χριστιανούς.

Είναι αποφασισμένος να πάρει την πόλη από τον εξασθενημένο μεν, αγαπητό δε αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο – ακόμα και αν στην πορεία κινδυνεύσει να χάσει τον θρόνο και τη ζωή του.

Το «Κωνσταντίνου Πόλις», αφηγούμενο μια επική ιστορία, μια μεγάλη περιπέτεια, μια αδυσώπητη σύγκρουση, χαρτογραφεί το μέλλον δύο πολιτισμών που σφραγίζεται από μια σειρά συγκλονιστικών χαρακτήρων, με προεξάρχοντες έναν ηγέτη που προσπαθεί απεγνωσμένα να σώσει τον λαό του από την καταστροφή και έναν άλλο αποφασισμένο να οδηγήσει το έθνος του στη δόξα.

Ο Αμερικανός συγγραφέας Tζέιμς Ντ. Σίπμαν σπούδασε Ιστορία στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον και πήρε διδακτορικό από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Gonzaga το 1998. Ζει στο Σιάτλ με τα τρία του παιδιά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.