ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΟΛ: Μέρισμα 0,50 ευρώ ανά μετοχή - Συγκροτήθηκε σε σώμα το Δ.Σ.

11:45 - 25 Μαϊ 2007 | ΕΚΔΟΣΕΙΣ
Kαθαρό μέρισμα 0,5 ευρώ ανά μετοχή για το συνο9λο της χρήση του 2006 ενέκρινε η γενική συνέλευση των μετόχων του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.

Το συνολικό καθαρό μέρισμα της χρήσεως 2006 ανέρχεται σε 4.150.000 ευρώ.

Ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κος Σταύρος Ψυχάρης ενημέρωσε τους μετόχους για τις επιχειρηματικές επιλογές της Διοίκησης οι κύριοι άξονες των οποίων είναι: Επικέντρωση στο κύριο επιχειρηματικό αντικείμενο στο χώρο δηλαδή των ΜΜΕ (εντύπων, ηλεκτρονικών και ψηφιακών), επιχειρηματική αυτονομία των μονάδων, ταχύτερη λήψη αποφάσεων, ευελιξία στην ανάπτυξη των επί μέρους προϊόντων, αποδοτικός καταμερισμός πόρων, μετρήσιμη απόδοση, καλύτερος έλεγχος κόστους με συνέπεια την ενίσχυση της αποδοτικότητας και της κερδοφορίας της Εταιρείας και φυσικά της απόδοσης της μετοχής για τους μετόχους μας.

Οι Γενικοί Διευθυντές της Εταιρείας κ.κ. Στέργιος Νέζης και Νικόλας Πεφάνης ενημέρωσαν αναφορικά με τα εμπορικά και οικονομικά αποτελέσματα της Εταιρίας και του Ομίλου, δηλώνοντας ότι τα πρώτα αποτελέσματα της διοικητικής αναδιάρθρωσης, είναι εμφανή εν μέρει στην οικονομική εικόνα του Ομίλου το 2006 και φυσικά στο πρώτο τρίμηνο του 2007 με αισθητή βελτίωση των δεικτών λειτουργικής κερδοφορίας, συγκράτηση του κόστους παραγωγής, σταδιακή μείωση των επιστροφών και σημαντικά αυξημένα διαφημιστικά έσοδα. Η βελτίωση αυτή είναι η αρχή μιας προοδευτικής βελτίωσης της αποδοτικότητας του Ομίλου με στόχο (σύμφωνα και με το τριετές επιχειρηματικό σχέδιο δράσης) το λειτουργικό περιθώριο του Ομίλου να έχει διπλασιαστεί μέχρι το 2009.

Η γενική συνέλευση ενέκρινε:

1. Τις συμβάσεις και τις καταβληθείσες αμοιβές της χρήσεως 2006 για τις ειδικές υπηρεσίες, τις οποίες τα μέλη του Δ.Σ. της Εταιρείας Χ. Λαμπράκη, Στ. Ψυχάρη και Π. Καψής παρέχουν προς αυτήν - δυνάμει ειδικής σύμβασης εργασίας, έργου ή εντολής - συνολικού ύψους 791.000 ευρώ.

2. Τις συμβάσεις και τις συνολικές μικτές ετήσιες καταβληθεισόμενες αμοιβές για τη χρήση 2007 έως ποσού 1.900.000 ευρώ και για το Αo εξάμηνο 2008, ήτοι μέχρι της επομένης συγκλήσεως Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, έως ποσού 1.050.000 ευρώ, για τις ειδικές υπηρεσίες, τις οποίες τα νεοεκλεγέντα μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας κ.κ. Χρήστος Λαμπράκης, Σταύρος Ψυχάρης, Παντελής Καψής, Ιωάννης Μάνος, Στέργιος Νέζης και Νικόλαος Πεφάνης παρέχουν προς την Εταιρεία.

3. Μικτό ποσό 1.570 ευρώ μηνιαίως, ως έξοδα παράστασης κάθε μέλους του Δ.Σ., ανεξαρτήτως αριθμού συνεδριάσεων του Δ.Σ. ή άλλων εταιρικών οργάνων στα οποία μετέχει (πλην των κ.κ. Χρ. Λαμπράκη, Στ. Ψυχάρη, Π. Καψή, Ι. Μάνου, Στ. Νέζη και Ν. Πεφάνη) για το 2007 και παρείχε τη σχετική άδεια στα μέλη του Δ.Σ. και τα στελέχη της εταιρείας, για τη συμμετοχή τους στη διοίκηση συνδεδεμένων εταιρειών και την εκ μέρους τους παροχή σ αυτές των υπηρεσιών τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε ομόφωνα σε σώμα ως εξής:

1. Χρήστος Δ. Λαμπράκης, Δημοσιογράφος, Πρόεδρος Δ.Σ.
2. Σταύρος Π. Ψυχάρης, Δημοσιογράφος, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος
3. Ιωάννης Γκ. Γκούμας, Πλοίαρχος ΕΝ, Μέλος Δ.Σ.
4. Ελένη Ν. Γλύκατζη - Αρβελέρ, Πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Ευρώπης, Μέλος Δ.Σ.
5. Παντελής Ι. Καψής, Δημοσιογράφος, Μέλος Δ.Σ.
6. Τρύφων Ι. Κουταλίδης, Δικηγόρος, Μέλος Δ.Σ.
7. Κωνσταντίνος Δ. Λυμπερόπουλος, Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου (ε.τ.) Μέλος Δ.Σ.
8. Ιωάννης Ν. Μάνος, Δικηγόρος, Μέλος Δ.Σ.
9. Στέργιος Γ. Νέζης, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Μέλος Δ.Σ.
10. Αδαμάντιος Α. Πεπελάσης, Καθηγητής Πανεπιστημίου, Μέλος Δ.Σ.
11. Νικόλαος Γ. Πεφάνης, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Μέλος Δ.Σ. και
12. Γρηγόριος Δ. Σκαλκέας, Ακαδημαϊκός, Μέλος Δ.Σ.

Η θητεία του Δ.Σ. είναι σύμφωνα με το Καταστατικό πενταετής και εκτείνεται μέχρι την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας, που θα συγκληθεί το αργότερο έως την 30ή Ιουνίου 2012, εκτός εάν ήθελε αποφασίσει διαφορετικά η Γ.Σ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, κατ εφαρμογή του άρθρου 3 του Ν.3016/2002, όρισε ομόφωνα:

α) Εκτελεστικά Μέλη του Δ.Σ. τους κ.κ. Χρήστο Λαμπράκη, Σταύρο Ψυχάρη, Παντελή Καψή, Τρύφωνα Κουταλίδη, Ιωάννη Μάνο, Στέργιο Νέζη και Νικόλαο Πεφάνη

β) Μη Εκτελεστικά Μέλη τους κ.κ. Ιωάννη Γκούμα, Ελ Γλύκατζη- Αρβελέρ, Κωνστα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.