ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγάλη συγκέντρωση έξω από το κτίριο της ΕΡΤ

13:26 - 13 Ιουν 2013 | ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
Μεγάλη συγκέντρωση έξω από το κτίριο της ΕΡΤ
Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, με τα δύο ρεύματα της λεωφόρου Μεσογείων να είναι κλειστές.

Με συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της απόφασης για τη διακοπή της λειτουργίας της ΕΡΤ, σωματεία, οργανώσεις, κομματικές παρατάξεις και απλοί πολίτες καταφθάνουν στο ραδιομέγαρο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποιεί αυτή την ώρα και το ΠΑΜΕ στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής. Παρών και ο γγ της ΚΟ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος σε δηλώσεις του ζήτησε την κατάργηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που βάζει λουκέτο στην ΕΡΤ. Τα μέλη του ΠΑΜΕ θα κατευθυνθούν στη συνέχεια προς το ραδιομέγαρο.

Συγκέντρωση στο Νομισματοκοπείο πραγματοποιεί και η εξωκοινοβουλευτική αριστέρα.

Κλειστή είναι αυτή την ώρα η λεωφόρος Μεσογείων και στα δύο ρεύματα.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κήρυξαν 24ωρη απεργία για σήμερα, Πέμπτη, προς συμπαράσταση στους εργαζόμενους στη δημόσια τηλεόραση.

«Θέλουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζομένους και να διαμαρτυρηθούμε εναντίον των απαράδεκτων μέτρων στο Δημόσιο» ανέφερε στο πρακτορείο Reuters ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Ηλιόπουλος.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα σε περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ.

ert 600

Κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη

Έξω από το κτίριο της ΕΡΤ3 στη λεωφόρο Στρατού συγκεντρώνονται απεργοί της Θεσσαλονίκης ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα που απηύθυναν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων, στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Το ΠΑΜΕ κάνει ξεχωριστή απεργιακή συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και με πορεία οι διαδηλωτές κατευθύνονται προς το κτίριο της ΕΡΤ 3.

Μέσω Διαδικτύου -αν και μετ' εμποδίων- συνεχίζουν να εκπέμπουν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, ενώ συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα σε περιφερειακούς σταθμούς.

Το πρόγραμμα της ΕΡΤ αναμεταδίδεται από το Διαδίκτυο, την τηλεόραση του 902 και από το site της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης EBU.

Προσφυγή στο ΣτΕ:

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν σύμφωνα με πληροφορίες οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ζητώντας το "πάγωμα" της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία κλείνει η δημόσια τηλεόραση, μέχρι την συζήτηση της προσφυγής που είναι προγραμματισμένη για τις 27 Σεπτεμβρίου.
Η προσφυγή που υπογράφεται από τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ, υπογραμμίζει ότι με την απόφαση αυτή παραβιάζει το συνταγματικό δικαίωμα του πολίτη σε αντικειμενική πληροφόρηση και το δικαίωμα στην έκφραση.
Επίσης αντιβαίνει στο άρθρο 15 του Συντάγματος για τη δημόσια τηλεόραση και το άρθρο 25 για την αρχή της αναλογικότητας.
Παράλληλα, τονίζεται ότι η απόφαση παραβιάζει την ευρωπαϊκή και διεθνή νομοθεσία.
Η απόφαση χαρακτηρίζεται παράνομη καθώς δεν υπογράφεται από τον αρμόδιο υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:49 - 13 Ιουν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.