ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΟΣΠΕΡΤ: Υπόμνημα στο ΣτΕ για άμεση λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης

20:52 - 03 Ιουλ 2013 | ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
ΠΟΣΠΕΡΤ: Υπόμνημα στο ΣτΕ για άμεση λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης
Υπόμνημα στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), κατέθεσε η ΠΟΣΠΕΡΤ, με το οποίο ζητάει από τον υπουργό Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, κ. Σίμο Κεδίκογλου, να συμμορφωθούν προς την απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, που διατάσσει την άμεση επαναλειτουργία του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Όπως τονίζεται στο υπόμνημα, «μετά την παρέλευση ικανού χρόνου από την έκδοση» της επίμαχης απόφασης του ΣτΕ, «δεν παρουσιάζεται συμμόρφωση του ελληνικού Δημοσίου» προς αυτήν. Αντίθετα, «η δημόσια ραδιοτηλεόραση, σε ό,τι αφορά τις, από πλευράς της εκτελεστικής εξουσίας, αναγκαίες προς τούτο ενέργειες, εξακολουθεί να μη λειτουργεί και να μην εκπέμπει τις ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές και το σήμα της ΕΡΤ Α.Ε.».

Παράλληλα, η ΠΟΣΠΕΡΤ σημειώνει ότι το Δημόσιο, «οφείλει να προβεί στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, προς άμεση και πλήρη συμμόρφωσή του στις ως άνω αποφάσεις (σ.σ.: την προσωρινή διαταγή του κ. Κ. Μενουδάκου και την απόφαση του Τμήματος Αναστολών) του δικαστηρίου σας, ως τέτοιο δε προσήκον, πρόσφορο και αποτελεσματικό μέτρο υφίσταται εν προκειμένω μόνο η επαναλειτουργία του συνολικού μηχανισμού της ΕΡΤ Α.Ε., με όλα τα μέσα παραγωγής και το προσωπικό της».

«Η αντιφατική επίκληση από το Ελληνικό Δημόσιο, αφενός της δήθεν απόλυσης του προσωπικού της ΕΡΤ Α.Ε. και αφετέρου της υποχρέωσης αυτού να συνεχίσει να εκτελεί την ακύρως καταγγελθείσα σύμβαση εργασίας του, ασφαλώς δεν συνιστά ικανοποιητική λύση ούτε για τους εργαζομένους ούτε για το δημόσιο συμφέρον και βεβαίως απέχει πολύ από το να συνιστά συμμόρφωση προς τις αποφάσεις του δικαστηρίου σας», συνεχίζει το υπόμνημα.

Ενώ, επισημαίνεται η αντίφαση, ότι ο ειδικός διαχειριστής της ΕΡΤ Α.Ε. «για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου απέστειλε ταχυδρομικώς ανυπόγραφες επιστολές στους ακύρως απολυθέντες εργαζομένους με τις οποίες, μεταξύ των άλλων, τους καλεί να συνεχίσουν να φυλάσσουν τον χρεωμένο σε αυτούς εξοπλισμό της ΕΡΤ Α.Ε. και παντός είδους περιουσιακά στοιχεία αυτής, στο πλαίσιο των καθηκόντων που απορρέουν από την εκτέλεση της λυθείσης σύμβασης (τους), τον κανονισμό και κάθε σχετική γενική ή ειδική ανάθεση καθηκόντων».

Μεταξύ άλλων, στο υπόμνημά της, η Ομοσπονδία κάνει αναφορά στις εργασιακές σχέσεις των απασχολούμενων στην ΕΡΤ και καταλήγει, ότι για την ίδρυση του νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, «ουδεμία ουσιώδης εξέλιξη έχει μέχρι σήμερα υπάρξει».

Υπενθυμίζεται ότι το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, στις 20 Ιουνίου 2013, αποφάσισε την αναστολή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία διακόπηκε η λειτουργία της ΕΡΤ Α.Ε., ενώ το δικαστήριο διέταξε «στο συντομότερο δυνατό χρόνο» τη μετάδοση προγράμματος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.