ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ

21:28 - 04 Ιουλ 2013 | ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ (Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία Internet Τηλεόραση) το οποίο υπογράφεται από τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Πολιτισμού, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εργασίας, Υποδομών και Επικρατείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νομοσχέδιο δεν γίνεται αναφορά στον αριθμό των υπαλλήλων που θα προσληφθούν στον νέο φορέα, ούτε στον αριθμό των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών καναλιών που θα επανέλθουν στον «αέρα».

Yπενθυμίζεται ότι ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής είχε και έχει σειρά επαφών με τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ χωρίς προς το παρόν να έχει υπάρξει ιδιαίτερη πρόοδος.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 ο κ. Καψής είπε ότι από την πλευρά των συμφερόντων των εργαζομένων δεν υπάρχει καλύτερη λύση από αυτή που προτείνει η κυβέρνηση, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι η πλειονότητα των υπαλλήλων θέλει να βρεθεί λύση, αλλά εμποδίζεται «από τις γνωστές δυσκαμψίες συνδικαλιστικού και πολιτικού χαρακτήρα».

Όσον αφορά στο προσωπικό που θα στελεχώσει τη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση, ο υφυπουργός ανέφερε ο αριθμός των υπαλλήλων θα προκύψει από τη μελέτη αναδιοργάνωσης, η οποία θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι, αλλά «ασφαλώς θα είναι λιγότεροι (σ.σ. οι εργαζόμενοι) από σήμερα».

Για το οργανόγραμμα του νέου σχήματος είπε ότι «έχει γίνει προεργασία, αλλά χρειάζεται δουλειά», ενώ για το θέμα της μοριοδότησης των εργαζομένων τόνισε ότι θα γίνει «στο πλαίσιο των νόμων και του Συντάγματος».

Απαντώντας, η ΠΟΣΠΕΡΤ τόνισε ότι η «άτυπη πρόταση του υφυπουργού Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης πρέπει να συγκεκριμενοποιηθεί, προκειμένου να είναι επιδεκτική ανάλυσης και εκτίμησης από τους ενδιαφερομένους».

Ως προς την ένταξη σε ενδιάμεσο φορέα 2.000 εργαζομένων με δίμηνες συμβάσεις εργασίας, η ΠΟΣΠΕΡΤ αναφέρει ότι «η σχετική πρόβλεψη θα συναντήσει κατά πάσα πιθανότητα σειρά νομικών και πραγματικών προβλημάτων, που άπτονται υπερνομοθετικής ισχύος διατάξεων, δεδομένου ότι με αυτή ενδέχεται να επέρχεται καταστρατήγηση των προστατευτικών των εργαζομένων διατάξεων της νομοθεσίας για τις ομαδικές απολύσεις και τη μεταβίβαση επιχειρήσεων, αλλά ενδεχομένως και των διαδικασιών πρόσβασης στην απασχόληση στον δημόσιο τομέα, της νομοθεσίας ΑΣΕΠ.

» Συνεπώς η εν λόγω διαδικασία ενδέχεται να προσβληθεί ενώπιον του αρμοδίων Δικαστηρίων από κάθε ενδιαφερόμενο και να καταστεί ούτως ή άλλως ήδη εξ αυτού του λόγου αλυσιτελής».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.