ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Μαϊμού" εισιτήρια σε συναυλία γνωστού καλλιτέχνη

13:32 - 08 Αυγ 2013 | ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
Η έρευνα του ΣΔΟΕ αποκάλυψε ότι είχαν εκδοθεί 916 μη μόνιμα εισιτήρια.
Το εύρος και την ένταση της φοροδιαφυγής σε νυχτερινά κέντρα με ζωντανό πρόγραμμα αλλά και υπαίθριους συναυλιακούς χώρους, όπου κάνουν gest εμφανίσεις διάφοροι καλλιτέχνες του λαϊκού πενταγράμμου, αποκάλυψε άλλη μία έφοδος του ΣΔΟΕ. 
Αυτή τη φορά στην Αλεξανδρούπολη, όπου σε στάδιο της ακριτικής πόλης διοργανώθηκε το βράδυ της Τετάρτης από τοπικό αθλητικό σωματείο συναυλία με τον δημοφιλή τραγουδιστή Γιάννη Πλούταρχο, την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής. 
Η έφοδος των ελεγκτών της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αποκάλυψε "όργιο" φοροδιαφυγής από τους διοργανωτές, με συνέπεια να συλληφθεί με την αυτόφωρη διαδικασία ο πρόεδρος του αθλητικού σωματείου, ο οποίος οδηγείται στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης. 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η αυτοψία των ελεγκτικών αρχών "έδειξε" ότι "είχαν εκδοθεί τουλάχιστον 916 "μαϊμού" εισιτήρια, με αναγραφόμενη τιμή 15 ευρώ". 
 

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών 

 
"Σε έλεγχο που πραγματοποίησε η Π.Δ. Σ.Δ.Ο.Ε.  Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδίου, διαπιστώθηκε ότι: 
Σε συναυλία που διοργάνωσε ποδοσφαιρικό σωματείο με γνωστό καλλιτέχνη, είχαν εκδοθεί τουλάχιστον 916 μη νόμιμα εισιτήρια με αναγραφόμενη τιμή 15 Ευρώ. 
Κατόπιν τούτου, κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθη ο εκπρόσωπος του αθλητικού σωματείου, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία και θα προσαχθεί σήμερα ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης". 
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος σε πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΑΝΤ1, τα εισιτήρια ήταν "μαϊμού". Από τη μέχρι στιγμής έρευνα δεν προέκυψαν ευθύνες σε βάρους του καλλιτέχνη, ωστόσο οι αρχές αναμένεται να κάνουν "φύλλο και φτερό" τα συμφωνητικά συνεργασίας που συνυπέγραψαν ο τραγουδιστής και οι διοργανωτές. 
 

Δεν ξέρω τίποτα

 
Άγνοια για το συμβάν, δήλωσε, κατά την απολογία του, ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αλεξανδρούπολης, ο πρόεδρος ερασιτεχνικού ποδοσφαιρικού συλλόγου της ακριτικής πόλης, που φέρεται ως διοργανωτής της συγκεκριμένης συναυλίας.
Όπως ισχυρίστηκε, τα αθεώρητα εισιτήρια δεν πουλήθηκαν έξω από το στάδιο "Φώτης Κοσμάς", όπου έλαβε χώρα το μουσικό "χάπενινγκ", αλλά από σημεία προπώλησης κι ως εκ τούτου δεν μπορούσε ο ίδιος να γνωρίζει εάν ήταν θεωρημένα ή όχι.
Μάλιστα, για να ενισχύσει την επιχειρηματολογία του, επικαλέστηκε την ύπαρξη των υπόλοιπων εισιτηρίων (περί τα 
1500), που εντόπισαν κατά την "έφοδό" τους οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ, τα οποία - σύμφωνα με τον κατηγορούμενο - είχαν πουληθεί έξω από τον συναυλιακό χώρο και ήταν σφραγισμένα από την Εφορία. 
Ωστόσο, ο 65χρονος ποδοσφαιρικός παράγοντας δεν έπεισε το δικαστήριο που τον έκρινε ένοχο για φοροδιαφυγή και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με 3ετή αναστολή, ενώ τού επέβαλε επιπλέον χρηματικό πρόστιμο, ύψους 12.000 ευρώ.
Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου, ο 65χρονος άσκησε έφεση κατά της απόφασης και αφέθηκε ελεύθερος.
Όπως έγινε, πάντως, γνωστό, ο ερασιτεχνικός ποδοσφαιρικός σύλλογος ανέλαβε για λογαριασμό τοπικού επιχειρηματία να διοργανώσει τη συναυλία, για να τύχει ευνοϊκότερης φορολογικής μεταχείρισης. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας δραστηριοποιείται στο χώρο της διασκέδασης και είναι γνωστός στην ακριτική περιοχή.
 
Τελευταία τροποποίηση στις 18:00 - 08 Αυγ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.