ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Village: "Άνοιγμα" σε αίθουσες της Θεσσαλονίκης

01:03 - 01 Νοε 2013 | ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
Village: "Άνοιγμα" σε αίθουσες της Θεσσαλονίκης
Είναι κοινό μυστικό πως η κινηματογραφική εταιρία Village ετοιμάζεται να κάνει μια ιδιαίτερα τολμηρή κίνηση για τους δύσκολους καιρούς που περνάει το ελληνικό σινεμά.

Αμέσως μετά το 54ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η γνωστή εταιρία θα αναλάβει τη διαχείριση των τεσσάρων αιθουσών που βρίσκεται στην πρώτη προβλήτα του λιμανιού και οι οποίες χρησιμοποιούνται μόνο στην περίοδο του Φεστιβάλ.

 

Τέσσερις μεσαίες αίθουσες που συνιστούν ένα άτυπο multiplex, αλλά και σε μια εποχή όπου τα εισιτήρια των πολυκινηματογράφων έχουν κάθετη πτώση, ενώ οι εργαζόμενοι τους έχουν να πληρωθούν μήνες.

 

Πέρα, όμως, από την επιτυχία ή όχι του εγχειρήματος, το θετικό είναι πως θα αποκτήσουν ζωή οι αίθουσες που έμεναν κλειστές όλο τον χρόνο, αφού το Φεστιβάλ ποτέ δεν επιχείρησε την αξιοποίησή τους.

 

Ωστόσο, υπάρχει κι ένα άλλο αγκάθι: το Φεστιβάλ Κινηματογράφου έχει εξασφαλισμένη τη δωρεάν παραχώρηση των αιθουσών για το δεκαήμερο του Νοεμβρίου, αλλά όσον αφορά σ' εκείνο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ το Μάρτιο, τα πράγματα περιπλέκονται.

 

Οι άνθρωποι του Φεστιβάλ λένε πως ο νόμος υποχρεώνει τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης για παραχώρηση- αλλά όχι απαραίτητα δωρεάν- και στη διάρκεια του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ.

 

Όπως και να έχει, το ερχόμενο Σάββατο 2 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ ΟΛΘ, Φεστιβάλ και Village για να διευθετηθεί το ζήτημα και να ληφούν αποφάσεις...

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.