ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bloomberg: Οι Έλληνες ρίχνουν...άκυρο «στα καταθλιπτικά σόου ειδήσεων» και ψηφίζουν συνδρομητική

10:52 - 14 Ιουλ 2014 | ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
Εκρηκτική άνοδος στις εταιρίες συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα, με τους τηλεθεατές να την προτιμούν συγκριτικά με τα δελτία ειδήσεων.- Τι αναφέρει το Bloomberg για τον "πόλεμο" με τη Nova.

Πιο συγκεκριμένα στο εκτενές άρθρο του το Bloomberg, αναφέρεται μεταξ'ύτη μεγάλη άνοδο που καταγράφεται στον αριθμό των συνδρομητών στις δύο μεγάλες εταιρίες του κλάδου, αλλά και στην σκληρή μάχη που έχει ξεσπάσει για τη διεκδίκηση της Nova. Το Bloomberg επισημαίνει ότι ΟΤΕ και Forthnet αναφέρουν διπλασιασμό των συνδρομητών κατά τα δύο τελευταία χρόνια. Ο αριθμός των πελατών της συνδρομητικής τηλεόρασης αγγίζει πλέον τις 760.000, από 300.000 στα τέλη του 2012. Ακόμη και σε αυτά τα επίπεδα, το ποσοστό διείσδυσης στην αγορά είναι μικρό, καθώς αγγίζει το 19,5% – ενώ για περίπου μία δεκαετία είχε κολλήσει στο 11% με 13%.

Στις αρχές Ιουλίου, ο ΟΤΕ υπέβαλε στη Forthnet μη δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά της Nova ύψους περίπου 250 έως 300 εκατ. ευρώ. Το εύρος του τιμήματος προσαρμόζεται ανάλογα με τα ταμειακά διαθέσιμα και τις δανειακές υποχρεώσεις (debt free/cash free basis) της εξαγοραζόμενης δραστηριότητας, και στην περίπτωση που επέλθει συμφωνία, θα τελεί υπό την έγκριση των αρμόδιων αρχών.

Ο ΟΤΕ είχε 280.000 συνδρομητές το πρώτο τρίμηνο του 2014. Με την εξαγορά της Nova θα γίνει ο μεγαλύτερος παίκτης στην αγορά. Εάν προχωρήσει η συμφωνία «ο ΟΤΕ θα γίνει ο μοναδικός πάροχος συνδρομητικής τηλεόρασης στην ελληνική αγορά» εξηγεί ο Δημήτρης Μπίρμπος της IBG Research και συμπλήρωσε: «Οι ρυθμιστικές αρχές του κλάδου θα μπορούσαν να μπλοκάρουν μια συμφωνία που δημιουργεί μονοπωλιακό στάτους».

Η βάση συνδρομητών της Nova αυξήθηκε κατά 6,7% το πρώτο τρίμηνο, αγγίζοντας τις 482.433, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας. Η Nova δεν έχει προσελκύσει μόνο το ενδιαφέρον του ΟΤΕ. Vodafone με τη Wind, που ήδη κατέχουν μαζί σχεδόν το 40% των μετοχών της Forthnet, προχώρησαν πρόσφατα στη σύναψη συμφωνίας για τη δημιουργία κοινού μετώπου απέναντι στην αραβική Emirates International Telecommunications (ΕΙΤ) που κατέχει το 44% της Forthnet. Βάσει της συμφωνίας, Vodafone και Wind θα ελέγχουν η καθεμία περίπου το 20% των μετοχών της Forthnet. Ρόλο ρυθμιστή στην όλη ανακατανομή των δυνάμεων του τηλεπικοινωνιακού χώρου θα διαδραματίσει η Emirates International Telecommunications (ΕΙΤ), η οποία καλείται να απαντήσει θετικά ή αρνητικά στην πρόταση του ΟΤΕ ως τη Δευτέρα 14 Ιουλίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:27 - 14 Ιουλ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.