ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Κλείδωσαν» οι δύο πρώτες τηλεοπτικές άδειες- Σήμερα η ανακοίνωση

08:08 - 31 Αυγ 2016 | ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
«Κλείδωσαν» οι δύο πρώτες τηλεοπτικές άδειες- Σήμερα η ανακοίνωση
«Κλεισμένες» είναι πλέον οι δυο πρώτες τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, με την πρώτη να κατοχυρώνεται χτες το απόγευμα και τη δεύτερη λίγο μετά τα μεσάνυχτα, κατά τη μακρά και αμφιλεγόμενη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Ωστόσο, το ποιοι διαγωνιζόμενοι απέσπασαν τις δύο άδειες δεν έχει γίνει γνωστό, λόγω της απαγόρευσης κάθε επικοινωνίας όλων των εμπλεκομένων με οποιονδήποτε. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν επισήμως μετά το πέρας της διαδικασίας, το οποίο αναμένεται σήμερα το απόγευμα.

Παρότι οι νικητές των δύο πρώτων γύρων παραμένουν άγνωστοι, καθώς και το ποσό που προσέφεραν, χτες υπήρξε έντονη σχετική φημολογία. Κυβερνητικές πηγές όμως έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι η διαδικασία είναι κλειστή και ότι όποια ονόματα αναφέρονται στις φήμες και στις διαδόσεις, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα για τον απλούστατο λόγο, ότι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει.

 

Σύμφωνα με τον σημερινό προγραμματισμό, η δημοπράτηση της τρίτης άδειας πρόκειται να ξεκινήσει λίγο μετά τις επτά το πρωί και αφού ολοκληρωθεί θα ξεκινήσει αμέσως η δημοπράτηση και της τέταρτης άδειας.

 

Εκτός απροόπτου, ο διαγωνισμός αναμένεται να ολοκληρωθεί απόψε, τις πρώτες απογευματινές ώρες ή το αργότερο ως το βράδυ. Άμεσα θα γίνει άρση των περιορισμών μετακίνησης και επικοινωνίας που έχει τεθεί στους διαγωνιζόμενους και θα εκδοθεί λεπτομερής κυβερνητική ανακοίνωση στην οποία θα αναφέρονται οι νικητές και το τελικό τίμημα κατακύρωσης της κάθε τηλεοπτικής άδειας ή το σύνολο του τιμήματος και για τις τέσσερις άδειες συνολικά.

 

Κρέτσος: «Θα γίνει νέος διαγωνισμός για τα περιφερειακά κανάλια»

 

Νέα αντίστοιχη διαδικασία για τις άδειες των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, δρομολογεί η κυβέρνηση, όπως επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ζήτημα των θεματικών αδειών στα κανάλια θα εξεταστεί όταν διαμορφωθούν τα δεδομένα στην αγορά.

 

«Η αντιπολίτευση θέλει να σηκώσει σκόνη γύρω από το διαγωνισμό. Ακολουθήσαμε ότι προβλέπει το Σύνταγμα, οι νόμοι, η κοινοβουλευτική διαδικασία. Περιμέναμε τρεις μήνες να εκλεγεί αρχηγός στη ΝΔ», τόνισε αρχικά.

 

Αν και η κυβέρνηση έχει κάνει λόγο για μόλις τέσσερις πανελλαδικής εμβέλειας άδειες, ο κ. Κρέτσος μίλησε για… άνοιγμα του επαγγέλματος του καναλάρχη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το επάγγελμα του καναλάρχη παύει να ναι κλειστό. Με τη διαδικασία ανοίγει ο ανταγωνισμός. Ελέγξαμε όλα τα δεδομένα της αγοράς, όλους τους περιορισμούς που προκύπτουν από την ΕΕ, έγινε και μία μελέτη – αυτή του πανεπιστημίου της Φλωρεντίας».

 

«Δεν μπορεί να υπάρξει πολυφωνία εάν όλα τα κανάλια φυτοζωούν γιατί δεν μπορούν να πάρουν δάνεια. Είναι σημαντικότερο να μιλήσουμε για αδειοδότηση περιφερειακών σταθμών και όχι των θεματικών. Για τους θεματικούς θα το δούμε μόλις αλλάξουν τα δεδομένα στην αγορά», συνέχισε και τόνισε πως «μετά τη δημοπρασία για τις άδειες έρχεται νόμος για την τηλεοπτική διαφήμιση».

 

«Εάν δεν γίνει η αδειοδότηση, εάν δεν μπουν νέα κεφάλαια, δεν καθαρίσει ο χώρος, δεν θα μπορούν να υπάρχουν ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης» δήλωσε και πρόσθεσε πως «εάν υπάρξει πρόβλημα με τα πόθεν έσχες, οι υποψήφιοι δεν θα πάρουν άδεια».

Τελευταία τροποποίηση στις 08:19 - 31 Αυγ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.