ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Nova&OTE TV:Δυναμικό φθινόπωρο για τη συνδρομητική τηλεόραση

11:16 - 06 Σεπ 2016 | ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
Nova&OTE TV:Δυναμικό φθινόπωρο για τη συνδρομητική τηλεόραση
Μοιρασμένη η πίτα της συνδρομητικής τηλεόρασης, η οποία μπαίνει στη μάχη της φετινής τηλεοπτικής σεζόν.

Οι δύο μεγαλύτερες πλατφόρμες συνδρομητικής τηλεόρασης της χώρας, Nova και OTE TV μοιράζονται σχεδόν τον ίδιο αριθμό συνδρομητών. 

 

Τόσο η Nova όσο και ο OTE TV έχουν εμπλουτίσει το περιεχόμενό τους, με τηλεοπτικές σειρές. Ωστόσο εξακολουθούν να εκκρεμούν ζητήματα σχετικά με τις αθλητικές μεταδόσεις που δεν αποκλείεται να τροποποιήσουν τις επιλογές των φετινών συνδρομητών.

 

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των οικονομικών αποτελεσμάτων της Forthnet και του ομίλου ΟΤΕ, στο τέλος Ιουνίου οι συνδρομητές της Nova είχαν φθάσει στις 460.252, ενώ εκείνοι του ΟΤΕ TV έφθασαν στις 458.920. Η Nova παρουσίασε σημαντική μείωση σε σχέση με το τέλος του 2015 (494.643 συνδρομητές). Ηεξέλιξη θεωρήθηκε αναμενόμενη από την αγορά μετά την επιθετική πολιτική του ΟΤΕ, ο οποίος επένδυσε σημαντικά κεφάλαια

για την απόκτηση περιεχομένου. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, ο ΟΤΕ TV να έχει ξεπεράσει ήδη, όσον αφορά τους συνδρομητές του, τη Nova.

 

Από την άλλη πλευρά, ο ρυθμός αύξησης της συνδρομητικής βάσης του ΟΤΕ TV το 2016 επιβραδύνθηκε σημαντικά, αν αναλογιστεί κανείς ότι στο α' εξάμηνο αύξησε τους συνδρομητές του κατά περίπου 12.500, όταν την τριετία 2012-2015 ετησίως προσέθετε τουλάχιστον 100.000 νέους πελάτες.

 

Δεν είναι λίγες οι τηλεοπτικές σειρές οι οποίες θα προβάλλονται και από τις δύο πλατφόρμες, με διάφορα 2-3 ημερών σε σχέση με την προβολή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά.

 

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα επιτελεία των δύο ανταγωνιστών σχετίζονται με το αθλητικό περιεχόμενο. Η Nova έχει στραμμένο το βλέμμα στη Super League, με δεδομένο ότι το φετινό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου εκτιμάται ότι θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Όμως, η καθυστέρηση στην έναρξη έχει ανατρέψει τον προγραμματισμό της Nova, η οποία ασκεί ιδιαίτερες πιέσεις προς τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, βλέποντας ότι η απαξίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου συνεχίζεται.

 

Όσον αφορά τον ΟΤΕ, ο αποκλεισμός από το Champions League, και ιδίως του Ολυμπιακού, θεωρείται σημαντικό πλήγμα, καθώς περιορίζει το ενδιαφέρον των συνδρομητών, παρά το γεγονός ότι στο Europa League συνεχίζουν τρεις ελληνικές ομάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.