ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΑ ενάντια στη δημοσιογραφία της περούκας

17:04 - 19 Σεπ 2016 | ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΑ ενάντια στη δημοσιογραφία της περούκας
ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΑ εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες εκφράζουν την αντίθεσή τους με τις πρακτικές που επέλεξαν οι Θάνος Δημάδης και Δημήτρης Σουλτογιάννης για να κάνουν ρεπορτάζ στη Νέα Υόρκη, κάνοντας λόγο για γελοιότητες.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΣΥ επισημαίνει ότι σύμφωνα με το Άρθρο 2 – παράγραφος η’ του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, ο δημοσιογράφος οφείλει «να συλλέγει και να διασταυρώνει τις πληροφορίες του και να εξασφαλίζει την τεκμηρίωσή τους (έγγραφα, φωτογραφίες, κασέτες, τηλεοπτικές εικόνες) με δημοσιογραφικά θεμιτές μεθόδους, γνωστοποιώντας πάντοτε τη δημοσιογραφική του ιδιότητα».

 

«Και οπωσδήποτε», συμπληρώνει, «όχι με προκατασκευασμένα γεγονότα, καταβαραθρώνοντας ταυτόχρονα τη δημοσιογραφία και την ενημέρωση με γελοιότητες που καμία σχέση δεν έχουν με τον έλεγχο της εξουσίας».

 

ΕΣΗΕΑ: Η είδηση είναι πολύ σοβαρή υπόθεση

 

Για αποπροσανατολισμό από τα σοβαρά ζητήματα κάνει λόγο από τη μεριά της η ΕΣΗΕΑ, ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους τρόπους «με τους οποίους αλιεύονται και διοχετεύονται πληροφορίες και για την τεκμηρίωσή τους που ουδεμία σχέση έχουν με τον έλεγχο της εξουσίας».

 

«Θα μπορούσε να είναι αστείο, αλλά δυστυχώς είναι τραγικό», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

 

Τονίζει ότι η μόνη εικόνα μέχρι στιγμής από την κυβερνητική αποστολή στη Νέα Υόρκη είναι ένα φτηνό περιστατικό, που αποπροσανατολίζει από τα σοβαρά ζητήματα.

 

«Μια τέτοια… «δημοσιογραφία» πίσω από περούκες, μαύρα γυαλιά και όλα τα υπόλοιπα το μόνο που μπορεί να διεκδικήσει είναι το «Χρυσό Βατόμουρο» του ρεπορτάζ. Είναι μια πρακτική που δεν προωθεί τον αγώνα για πολυφωνία στο χώρο των ΜΜΕ, υπονομεύει τη δεοντολογία και οι δημοσιογράφοι την απορρίπτουν» σημειώνει.

 

Κλείνοντας τονίζει ότι «η είδηση είναι πολύ σοβαρή υπόθεση».

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.