ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαββίδης προς τράπεζες: Θα βάλουμε €25 εκατ. στο Mega

16:02 - 29 Μαϊ 2017 | ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
Σαββίδης προς τράπεζες: Θα βάλουμε €25 εκατ. στο Mega
Επιστολή στην διαχειρίστρια τράπεζα Alpha Bank απέστειλε ο Ιβάν Σαββίδης, γνωστοποιώντας τις προθέσεις του για το Mega Channel.

Μετά την απόκτηση ποσοστού 19,63% την περασμένη εβδομάδα από την οικογένεια Μπόμπολα, ο κ. Σαββίδης ξεκαθαρίζει σύμφωνα με τραπεζικές πηγές ότι δεσμεύεται να συνεισφέρει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας Τηλέτυπος το ποσό των 25 εκατ. ευρώ εκ των οποίων ποσό 8 εκατ. ετυρώ θα πάει προς την εξόφληση των χρημάτων των εργαζόμενων της εταιρείας.

 

Τα 10 εκατ. ευρώ θα πάνε για κάλυψη οφειλών προς τις τράπεζες ενώ υπογραμμίζεται πως τα 25 εκατ. ευρώ ο όμιλος DIMERA προτίθεται να τα εισφέρει ως ποσοστό που της αναλογεί για την κάλυψη της δικής του συμμετοχής στη μέλουσα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τηλέτυπο αυτή τη δεδομένη στιγμή.

 

Η επιστολή απεστάλη από την Dimera Media Investments προς τη διοίκηση της Alpha Bank, με την παράκληση να κοινοποιηθεί και στις υπόλοιπες τράπεζες. Σε αυτή αναφέρεται ότι μετά την απόκτηση ποσοστού 19,63% της Τηλέτυπος, η Dimera έχει πλήρη επίγνωση ότι οι υφιστάμενες υποχρεώσεις της εταιρείας (Τηλέτυπος) έναντι των εργαζομένων της και το ύψος των υφιστάμενων δανειακών της υποχρεώσεων προς τις τράπεζες θέτουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα και την ικανότητά της να συνεχίσει την λειτουργία της.

 

Στο πλαίσιο αυτό, ως μέτοχοι της Τηλέτυπος, η Dimera Media Investments αναφέρει πως "δεσμευόμαστε και είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. το ποσό των 25.000.000 ευρώ, εκ των οποίων ποσό 8 εκατ.ευρώ θα αχθεί για εξόφληση των προς τους εργαζομένους της από μακρού οφειλομένων και το ποσό κατ΄ ελάχιστον των 10 εκατ. ευρώ θα αχθεί προς κάλυψη ισόποσων οφειλών της προς τις τράπεζες”.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.