ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες ANT1 και Alpha

18:57 - 09 Νοε 2017 | ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
Στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες ANT1 και Alpha
ΑΝΤ1 και Alpha προσέφυγαν με τη σειρά τους την Πέμπτη στο ΣτΕ ενάντια στις υπουργικές αποφάσιες για τις επτά νέες δημοπρατούμενες τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας και την τιμή εκκίνησης, που καθορίστηκε για την κάθε μια άδεια στα επίπεδα των 35 εκατ. ευρώ.

Πρόσφατα είχαν προσφύγει στο ΣτΕ για τους ίδιους λόγους οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΣΚΑΪ και Star, όπως και η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ).

Η ΕΙΤΗΣΕΕ και οι τηλεοπτικοί σταθμοί, εκτιμούν, ότι για την όλη διαδικασία αδειοδότησης έπρεπε να εκδοθεί σχετικό Προεδρικό Διάταγμα και όχι υπουργικές αποφάσεις, όπως έγινε στην προκειμένη περίπτωση, ενώ προσθέτουν ότι οι επίμαχες υπουργικές αποφάσεις είναι αντίθετες στις αρχές του ανταγωνισμού και της ανοικτής εσωτερικής αγοράς, γιατί περιορίζεται υπέρμετρα ο ανταγωνισμός και η εσωτερική αγορά.

Όπως σημειώνουν παραβιάζονται οι σχετικές οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Επ΄σιης, σημειώνουν ότι η τιμή εκκίνησης είναι υπερβολικά μεγάλη και δεν ανταποκρίνεται στα σύγχρονα οικονομικά μεγέθη της ραδιοτηλεοπτικής αγοράς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.