ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκτός τηλεοπτικών αδειών το Mega, που απειλείται ξανά με μαύρο!

18:11 - 10 Ιαν 2018 | ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
Εκτός τηλεοπτικών αδειών το Mega, που απειλείται ξανά με μαύρο!
Την απόφαση να μη διεκδικήσουν κάποια τηλεοπτική άδεια έλαβαν, σύμφωνα με πληροφορίες οι μέτοχοι του Mega, λόγω του υψηλού τιμήματος των 35 εκατ. ευρώ, που έχει ορίσει το ΕΣΡ. Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες ώρες πριν λήξει η διορία για τα κανάλια να καταθέσουν τα χαρτιά τους για τη διαγωνιστική διαδικασία, το μεσημέρι της Πέμπτης. Το ΕΣΡ στο μεταξύ ανακοίνωσε πως όσα κανάλια δεν μπουν στο διαγωνισμό θα σταματήσουν να εκμπέμπουν τον Φεβρουάριο.

Οι εξελίξεις αυτές καθιστούν εξαιρετικά αβέβαιο το μέλλον του Mega, με τους εργαζομένους του να ζουν ασφαλώς στιγμές μεγάλης αγωνίας, καθώς περίμεναν μέσω του νέου διαγωνισμού να δουν φως στο τούνελ.

Οι μέτοχοι του τηλεοπτικού σταθμού Mega, ωστόσο, ενημέρωσαν τις τράπεζες πως δεν προτίθενται να διεκδικήσουν κάποια από τις 7 τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας διότι θεωρούν πολύ υψηλό το τίμημα των 35 εκατ.ευρώ.

Νωρίτερα, ο ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Ροδόλφος Μορώνης ανακοίνωσε πως περιμένει από τα κανάλια να καταθέσουν τους φακέλους τους μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης (15.00).

Ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ επισήμανε πως καμία αίτηση δεν θα γίνει δεκτή μετά τις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης (11 Ιανουαρίου 2018), ενώ αποκάλυψε ο κ. Μορώνης ήταν ότι η προθεσμία που ορίζει ο νόμος για τα κανάλια που εκπέμπουν χωρίς άδεια λήγει στο τέλος Φεβρουαρίου.

Αυτό σημαίνει ότι όποιο κανάλι δεν μετέχει στο διαγωνισμό, στα τέλη Φεβρουαρίου και μετά από σύσκεψη της ολομέλειας του ΕΣΡ θα πρέπει να διακόψει την εκπομπή σήματός του.

Ακόμα, αξίζει να σημειωθεί πως το μεσημέρι της Τετάρτης το ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές που είχαν καταθέσει τα κανάλια και ζητούσαν να παγώσει προσωρινά η προκήρυξη του διαγωνισμού για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.