ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλλαγές εν όψει στο τηλεοπτικό τοπίο

09:47 - 11 Ιαν 2018 | ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
Αλλαγές εν όψει στο τηλεοπτικό τοπίο
Στις 3 το μεσημέρι λήγει η προθεσμία για την κατάθεση φακέλων, στο πλαίσιο της διαδικασίας που όρισε το ΕΣΡ για τη διεκδίκηση των επτά τηλεοπτικών αδειών γενικού περιεχομένου πανελλαδικής εμβέλειας.

Η διαδικασία αναμένεται να φέρει αλλαγές στο τηλεοπτικό τοπίο με δεδομένο ότι οι μέτοχοι του Mega δεν σκοπεύουν να διεκδικήσουν μία από τις άδειες.

Γύρω στις 5:30 το απόγευμα, και αφού θα έχει γίνει ο πρώτος τυπικός έλεγχος των δικαιολογητικών, θα δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των υποψηφίων που κατέθεσαν φάκελο και θα περάσουν στη δεύτερη φάση, αυτή της αποσφράγισης.

Η διαδικασία της αποσφράγισης των φακέλων θα ξεκινήσει την Παρασκευή και αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο ως την Τρίτη. Θα γίνει παρόντων εκπροσώπων όλων των υποψηφίων, αλλά χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων και τηλεοπτικών καμερών.

Ο τελικός έλεγχος των αιτήσεων θα διαρκέσει από 1,5 ως 3 μήνες.

Ενστάσεις μπορεί να υποβληθούν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αποσφράγισης και μέσα σε διάστημα δέκα ημερών.

Όσα κανάλια λειτουργούν, αλλά δεν θα καταθέσουν αίτηση συμμετοχής στον διαγωνισμό θα αναγκαστούν να διακόψουν την εκπομπή τους, καθώς ο νόμος ορίζει πως τρεις μήνες μετά την προκήρυξη του διαγωνισμού διακόπτεται το σήμα σε όσους δεν θα διεκδικήσουν τηλεοπτική άδεια.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, υπάρχουν επτά υποψήφιοι για την απόκτηση άδειας: ΑΝΤ1, Αlpha, Star, Σκάι, Ε και δύο υποψήφιοι που δεν διαθέτουν κανάλι αλλά ενδιαφέρονται να αποκτήσουν. Πρόκειται για τον Φίλιππο Βρυώνη πρώην ιδιοκτήτη του «Ε» και για τον Δημήτρη Μάρη.

Αν οι υποψήφιοι ξεπεράσουν τους επτά, οδηγούμαστε σε δημοπρασία και σε αύξηση του τιμήματος. Σε αντίθετη περίπτωση και εφόσον δεν ξεπεράσουν τους επτά οι υποψήφιοι, τότε θα γίνει απευθείας ανάθεση, όπως προβλέπεται από την προκήρυξη.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 09:52 - 11 Ιαν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.