ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όλες οι δραματικές εξελίξεις στο Mega-Τι λέει η πλευρά Βαρδινογιάννη

08:26 - 12 Ιαν 2018 | ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
Όλες οι δραματικές εξελίξεις στο Mega-Τι λέει η πλευρά Βαρδινογιάννη
Η Πέμπτη ήταν μία εξαιρετικά δύσκολη ημέρα για τους εργαζομένους του Mega, οι οποίοι έπειτα από 21 μήνες αγωνίας, είδαν τους μετόχους του καναλιού να ρίχνουν επί της ουσίας "μαύρο" στο κανάλι, με την απόφασή τους να μείνουν εκτός του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Οι εργαζόμενοι του Mega, αν και απλήρωτοι, κράτησαν το κανάλι ζωντανό εδώ και σχεδόν δύο χρόνια τώρα. Βλέπουν τώρα όμως μπροστά τους το "μαύρο" και φυσικά κανένα μέλλον. Άλλωστε, ούτε από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη με τον οποίο συναντήθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης πήραν απαντήσεις για το τι θα γίνει με τα δεδουλευμένα τους.

Οπως ενημέρωσαν οι δημοσιογράφοι του Mega σε ενημερωτική εκπομπή που έβγαλαν στον αέρα, ο κ. Βαρδινογιάννης εξήγησε μόνο τους λόγους για τους οποίους οι μέτοχοι αποφάσισαν να μείνει το Mega εκτός αδειών.

Η Ναταλί Κάκκαβα και ο Μιχάλης Ιγνατίου, δημοσιογράφοι του σταθμού, αποκάλυψαν ότι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης τους είπε πως το κρίσιμο σημείο για να μην υπάρξει η συμμετοχή στον διαγωνισμό ήταν το γεγονός ότι το ΕΣΡ δεν είχε δώσει τα απαιτούμενα εχέγγυα για το πώς θα εξελιχθεί η διαδικασία για τη μετάβαση στην επόμενη ημέρα. Οπως τους είπε, θεώρησε πως αυτό ήταν ρίσκο.

Επίσης, κατά τον Γ. Βαρδινογιάννη, ένα επιπλέον πρόβλημα ήταν πως την τελευταία στιγμή υπήρξε φημολογία για ενδιαφέρον περισσότερων υποψηφίων, οπότε μπορεί να υπήρχε πλειοδοτικός διαγωνισμός για τις άδειες.

Η ουσία, πάντως, είναι πως οι εργαζόμενοι δεν έχουν ιδέα τι θα γίνει με τα δεδουλευμένα τους, την ώρα που βάσει των κανόνων που έχει θέσει το ΕΣΡ, όποιο από τα υπάρχοντα κανάλια δεν κατέθεσε υποψηφιότητα για άδεια, θα πάψει να εκπέμπει μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Αυτό σημαίνει ότι οι μέρες του Mega είναι μετρημένες και το SOS για τους εργαζομένους του έχει αρχίσει να εκπέμπει.

Στήριξη από τα κόμματα, αλλά...

Ο πολιτικός κόσμος, πάντως, στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων, χωρίς, βέβαια να προτείνονται -για την ώρα τουλάχιστον- συγκεκριμένες λύσεις.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγγου έκανε λόγο για «άθλιο επιχειρηματικό παιχνίδι σε βάρος των εργαζομένων».

Η πρώην δημοσιογράφος του Mega και νυν εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη τόνισε ότι το κανάλι πρέπει να μείνει ανοιχτό και είναι η ώρα οι κόποι των εργαζομένων να ανταμειφθούν. Κάλεσε τους μετόχους να προσέλθουν για να λάβουν την άδεια.

Απ' την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ως αντιπολίτευση στοχοποίησε το Mega. Είπε ότι θα πρέπει «να δούμε πώς μπορούν να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι». «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις με εξαιρετικό προβληματισμό» πρόσθεσε.

«Παρακολουθούμε την τελική πράξη ενός δράματος που παίζεται στην πλάτη των εργαζομένων» είπε το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ Νίκος Σοφιανός.

Στο έκτακτο δελτίο προβλήθηκε και tweet του επικεφαλής του Ποταμιού και πρώην δημοσιογράφου του σταθμού Σταύρου Θεοδωράκη στο οποίο αναφέρει: «Οι εργαζόμενοι του Mega κράτησαν το κανάλι όρθιο χωρίς να πληρώνονται. Έφεραν 50 εκατομμύρια από διαφημίσεις. Και τώρα οδηγούνται σε ξαφνικό θάνατο. Κάποιοι πρέπει να δώσουν εξηγήσεις και βέβαια να μην μείνει κανείς εργαζόμενος απλήρωτος».

Ευχολόγια θα πει κανείς, την ώρα που 420 οικογένειες αγωνιούν!

Ας κλείσουμε με τη δική τους κραυγή αγωνίας:

«Εμείς οι εργαζόμενοι του Mega που απλήρωτοι κρατήσαμε ζωντανό το κανάλι επί 21 μήνες,
εκφράζουμε τη θλίψη και την οργή μας για την απόφαση των μετόχων να ρίξουν μαύρο στο Mega.
Εμείς οι εργαζόμενοι του Mega που απλήρωτοι κρατήσαμε ζωντανό το κανάλι επί 21 μήνες, θεωρούμε τις εξηγήσεις που δόθηκαν για την μη συμμετοχή του Mega στη διαγωνιστική διαδικασία “προφάσεις εν αμαρτίαις”.
Εμείς οι εργαζόμενοι του Mega που απλήρωτοι κρατήσαμε ζωντανό το κανάλι επί 21 μήνες και πετύχαμε να συγκεντρωθούν στις τράπεζες από διαφημιστικά έσοδα 55 εκατομμύρια ευρώ, απαιτούμε από τους μετόχους του Mega να ανταποκριθούν επιτέλους στις υποχρεώσεις τους.
Εμείς οι εργαζόμενοι του Mega που απλήρωτοι κρατήσαμε ζωντανό το κανάλι επί 21 μήνες, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την οικογένεια Βαρδινογιάννη, τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Ιβάν Σαββίδη να καταβάλλουν στο ακέραιο τα δεδουλευμένα των εργαζομένων καθώς και όλες τις αποζημιώσεις.
Καλούμε: Κυβέρνηση, Υπουργείο Εργασίας και το ΕΣΡ να ανάλαβουν τις ευθύνες τους απέναντι στις 420 οικογένειες των εργαζομένων του Mega.
Εμείς οι εργαζόμενοι του Mega ΔΕΝ πρόκειται να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε και δεν δεχόμαστε να γίνουμε βορρά στα επιχειρηματικά και πολιτικά σχέδια που παίζονται στην πλάτη μας».

Σπύρος Πολυχρονόπουλος
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.