ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η απάντηση της ΕΡΤ για την κάλυψη του συλλαλητηρίου

14:40 - 22 Ιαν 2018 | ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
Η ΕΡΤ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αποκρούει τις επιθέσεις που δέχθηκε για την κάλυψη του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης. Όπως σημειώνει ο χρόνος που αφιέρωσε στα δελτία ειδήσεων την Κυριακή και τη Δευτέρα "ήταν σαφώς μεγαλύτερος από αυτόν που διέθεσαν τα ιδιωτικά κανάλια".

Σχετικά με δημοσιεύματα για την κάλυψη του συλλαλητηρίου της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη από την ΕΡΤ, το Γραφείο Τύπου της εταιρείας επισημαίνει τα εξής:

Η ΕΡΤ κάλυψε χθες και σήμερα ειδησεογραφικά το συλλαλητήριο, με εκτενή ρεπορτάζ που μετέδωσαν όλα τα δελτία και οι ενημερωτικές εκπομπές της, ακριβώς όπως γίνεται παγίως για την κάλυψη κάθε κινητοποίησης.

Ο χρόνος που διατέθηκε από την ΕΡΤ για το συγκεκριμένο θέμα ήταν σαφώς μεγαλύτερος από αυτόν που διέθεσαν τα ιδιωτικά κανάλια. Τα στοιχεία που αποδεικνύουν του λόγου του αληθές έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί και είναι διαθέσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Όσον αφορά σε κατηγορίες περί εσφαλμένης πληροφόρησης από την ιστοσελίδα της ΕΡΤ σχετικά με τον αριθμό των συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο, αυτό οφείλεται σε ένα – εμφανές για κάθε καλόπιστο – ανθρώπινο λάθος, το οποίο διορθώθηκε σε λίγα λεπτά.

Το ίδιο δε λάθος έκαναν πολλές επίσημες ιστοσελίδες ιδιωτικών μέσων, χρησιμοποιώντας πληροφορίες από την ίδια πηγή με την ΕΡΤ. Παρότι βεβαίως η ΕΡΤ το διόρθωσε πρώτη, συγκεκριμένοι κύκλοι επιλέγουν για μία ακόμα φορά τη στοχοποίηση μόνο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.