ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλλάζουν τα δεδομένα για τους «μικρούς» της Super League

12:11 - 13 Φεβ 2018 | ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
Αλλάζουν τα δεδομένα για τους «μικρούς» της Super League
Το «σπάσιμο» της σύμβασης με τη Super League στην οποία προχώρησε η Forthnet – Nova αλλάζει τα δεδομένα στη Super League και σε πολλές ομάδες της λίγκας.

Πλέον από τη νέα σεζόν ανοίγει ο δρόμος για την παραχώρηση «μπουκέτων» αγώνων αλλά και το μπάσιμο στο παιχνίδι τηλεοπτικής μετάδοσης των παιχνιδιών του επαγγελματικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Α' Εθνικής κι άλλων παρόχων τηλεποτικών προγραμμάτων. Έτσι οι ελεύθερης λήψης σταθμοί, η Cosmote TV, ενδεχομένως και οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες Vodafone και Wind που αναζητούν περιεχόμενο να μπουν στο παιχνίδι διεκδίκησης.

Βέβαια με τα χάλια που έχει το Ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και το σύστημα ανάδειξης του πρωταθλητή, ερώτημα είναι αν θα επενδύσει κάποιος στο προϊόν και για όλες τις (πολλές για τη χώρα) 16 ομάδες του πρωταθλήματος. Αυτό άλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν και ένας βασικός λόγος για το αίτημα που κατέθεσε η Nova για σπάσιμο της σύμβασης. Η κατρακύλα μετά το 2004 και τον άθλο της Εθνικής οδήγησε σε απαξία του περισσότερους αγώνες κι άρα πανάκριβα τα δικαιώματα προβολής αγώνων για ομάδες με χαμηλή εμπορική διείσδυση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Nova πλήρωνε 30 εκατ. ευρώ για τις τηλεοπτικές μεταδόσεις της Super League, πολλές εκ των οποίων δεν είχαν μεγάλο τηλεοπτικό – άρα και διαφημιστικό – ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναμένεται να γίνει ότι ισχύει πχ στο μπάσκετ με την Ευρωλίγκα όπου μέσω των διμερών συμβάσεων με ομάδες κλειδώνουν τα δικαιώματα μετάδοσης. Έτσι βέβαια πλήττονται οι μικροί που δεν έχουν εμπορική διείσδυση σε πολλούς οπαδούς.

Η Cosmote TV αλλά και η ΕΡΤ έχουν ισχυρή παρουσία στο χάρτη αθλητικού περιεχομένου αλλά και οι έτεροι παίκτες θα επιδιώξουν να μπουν στο χορό του ελληνικού ποδοσφαίρου, που ίσως ξεκολλήσει κι από τη στασιμότητα έτσι.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.