ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΔΑΔ: Δικαίωση του ALPHA-καταδίκη της Ελλάδος

14:41 - 22 Φεβ 2018 | ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
ΕΔΑΔ: Δικαίωση του ALPHA-καταδίκη της Ελλάδος
Εκδικάζοντας σήμερα, την προ οκταετίας προσφυγή που είχε καταθέσει η ιδιοκτησία του τηλεοπτικού σταθμού Alpha κατά της Ελλάδος, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου καταδίκασε την Ελλάδα για παραβίαση του δικαιώματος στην ελευθερία της έκφρασης και του δικαιώματος προσφυγής σε δίκαιη δίκη εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος.

Με την ίδια απόφαση του το Δικαστήριο, υποχρεώνει τις ελληνικές αρχές να καταβάλλουν στην ιδιοκτησία του τηλεοπτικού σταθμού  33.000 ευρώ για απλή ικανοποίηση και 7.000 ευρώ για μη χρηματική βλάβη.

Η υπόθεση, όπως έγκαιρα είχε επισημάνει ο Reporter.gr, αφορούσε την επιβολή προστίμων από το ΕΣΡ στον τηλεοπτικό σταθμό, για την προβολή τριών μυστικά μαγνητοσκοπημένων βίντεο, που αφορούσαν δραστηριότητες του πολιτικού ΑΚ, ο οποίος ελέγχονταν για τη συμμετοχή του σε τυχερά παιχνίδια από την Βουλή.

Με την σημερινή του απόφαση το ΕΔΑΔ αναγνώρισε ότι υπήρξε παραβίαση του δικαιώματος στην ελευθερία της έκφρασης, στην περίπτωση επιβολής προστίμου για το πρώτο τουλάχιστον βίντεο ενώ, δεν αναγνώρισε την ίδια παραβίαση στο θέμα επιβολής προστίμων για την προβολή των άλλων δύο βίντεο.

Αναγνώρισε επίσης ότι, στην όλη διαδικασία στα ελληνικά δικαστήρια, είχε υπάρξει παραβίαση του δικαιώματος προσφυγής σε μία δίκαιη δίκη, εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος.

Νίκος Ρούσσης-Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.