ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Tο ΣτΕ έδωσε νέα παράταση ζωής στο Mega

12:59 - 25 Απρ 2018 | ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
Tο ΣτΕ έδωσε νέα παράταση ζωής στο Mega
Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτή την αίτηση του Mega που ζητούσε να ανασταλεί η απόφαση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου για την οριστική διακοπή λειτουργίας του.

Έτσι, το Μεγάλο Κανάλι κερδίζει λίγο ακόμη χρόνο ελπίζοντας πως έστω την ύστατη ώρα θα βρεθεί λύση και θα παραμείνει "στον αέρα". Υπάρχει θυμίζουμε η σκέψη να διεκδικήσει θεματική άδεια.

Θυμίζουμε πως στις 15 Μαρτίου 2018 ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου με προσωρινή του διαταγή «πάγωσε» την απόφαση του ΕΣΡ μέχρι την έκδοση απόφασης επί της αίτησης αναστολής που έχει καταθέσει η διοίκηση της Τηλέτυπος.

Σήμερα δημοσιεύθηκε η απόφαση του Τμήματος Αναστολών του ΣτΕ που έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής του Mega.

Η συζήτηση της κυρίας αίτησης έχει προσδιοριστεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ για 4 Μαΐου του 2018.

Η απόφαση του ΕΣΡ

Το ΕΣΡ είχε λάβει απόφαση για "μαύρο" στο Mega κατά πλειοψηφία, με ψήφους 6-3.

Τα μέλη του έκριναν ότι ο σταθμός είναι γενικής στόχευσης ενημερωτικού προγράμματος και, καθώς δεν έλαβε μέρος στη διαγωνιστική διαδικασία του περασμένου Ιανουαρίου με την προκήρυξη των 7 αδειών, δεν μπορεί πλέον να εκπέμπει, αφού ολοκληρώθηκε και το τρίμηνο της παράτασης στη λειτουργία του.

Επίσης, αποφάσισε πως δεν μπορεί να θεωρηθεί θεματικός, όπως υποστήριζε η «Τηλέτυπος», καθώς δεν υπέβαλε ποτέ αίτηση αλλαγής φυσιογνωμίας του προγράμματός του.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.