ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θέμα ημερών το κλείσιμο του Mega

18:19 - 05 Σεπ 2018 | ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
Θέμα ημερών το κλείσιμο του Mega
Η οριστικοποίηση των τηλεοπτικών αδειών από το ΕΣΡ, δρομολογεί εξελίξεις και για το Mega, το οποίο οδεύει στο τέλος της λειτουργίας του.

Έπειτα από σχεδόν 30 χρόνια λειτουργίας, το Mega αναμένεται να κλείσει μέσα στον Σεπτέμβριο, καθώς τα κανάλια που αδειοδοτήθηκαν θα πληρώσουν την πρώτη δόση της άδειάς τους μέσα στις επόμενες δεκαπέντε ημέρες.

Όπως είναι φυσικό, στη συνέχεια το ΕΣΡ θα πρέπει να θέσει σε εφαρμογή την απόφαση για το κλείσιμο του Mega που δεν κατάφερε να πάρει άδεια και που δεν έχει δικαίωμα να λειτουργεί ούτε και ως θεματικό κανάλι, όπως είχε ζητήσει.

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς. Ερωτηθείς από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες εάν τώρα που θα αρχίσει η καταβολή του τιμήματος από τους πέντε νόμιμους κατόχους των αδειών θα πέσει «μαύρο» στο Mega και θα κλείσει - o κ. Παππάς απάντησε χαρακτηριστικά: «Ε, ναι. Όταν πάει ο άλλος και καταβάλλει χρήματα δεν δικαιολογείται να εκπέμπει κάποιος άλλος».

Με δεδομένο ότι η καταβολή της πρώτης δόσης από τα πέντε κανάλια που πήραν άδεια πρέπει να καταβληθεί εντός 15 ημερών, το Mega, ύστερα από 29 χρόνια διανύει τις τελευταίες του τηλεοπτικές ημέρες. 

Ασφαλώς, η είδηση είναι εξαιρετικά δυσάρεστη για τους εργαζομένους στο Μεγάλο Κανάλι, που έμειναν μέχρι τέλους και έδωσαν αγώνα για να το κρατήσουν ζωντανό, αλλά δεν είδαν ανάλογη διάθεση και από τους μετόχους του.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος         

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.