ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΣΡ: Φαινόμενα υποβάθμισης της ποιότητας των προγραμμάτων

14:56 - 19 Σεπ 2018 | ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
ΕΣΡ: Φαινόμενα υποβάθμισης της ποιότητας των προγραμμάτων
Για φαινόμενα υποβάθμισης των προγραμμάτων κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ΕΣΡ, μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου όπου και προβλήθηκε η εκπομπή «Δεύτερη ματιά» της ΕΡΤ1, στην οποία υπήρξαν τα σχόλια του Σ. Καψώχα για την ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), σε προγραμματισμένη συνεδρίασή του, σήμερα, ασχολήθηκε με θέματα που συνδέονται, κυρίως, με την ποιότητα των τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης προβλήθηκε και η εκπομπή της ΕΡΤ1 «Δεύτερη ματιά», η οποία μεταδόθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΣΡ, τα μέλη του Συμβουλίου εξέφρασαν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι παρατηρούνται φαινόμενα υποβάθμισης της ποιότητας των εκπεμπομένων προγραμμάτων.

Ιδιαιτέρως απασχολούν το Συμβούλιο η ποιότητα του δημόσιου λόγου, το ζήτημα της αμεροληψίας των ειδησεογραφικών και ενημερωτικών εκπομπών και το κλίμα πόλωσης που καλλιεργείται.

Έτσι, κατά τη σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκε ο έλεγχος όλων των ειδησεογραφικών και ενημερωτικών προγραμμάτων των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, δημόσιων και ιδιωτικών, καθ' όλη η διάρκεια του Σεπτεμβρίου και η έναρξη διαδικασιών ελέγχου και επιβολής κυρώσεων στις περιπτώσεις που αυτό επιβάλλεται.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.