ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η πορεία του Mega προς το «μαύρο»-Τι θ'απογίνει η ταινιοθήκη

08:58 - 06 Οκτ 2018 | ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
Η πορεία του Mega προς το «μαύρο»-Τι θ'απογίνει η ταινιοθήκη
Οι όποιες τελευταίες ελπίδες υπήρχαν για τη διάσωση του Mega εξανεμίστηκαν μετά την απόφαση του ΣτΕ να απορρίψει τις προσφυγές του καναλιού και εργαζομένων του, με τις οποίες ζητούσαν να ακυρωθεί η απόφαση του ΕΣΡ με την οποία διατάχθηκε ο τερματισμός της λειτουργίας του.

Το ΣτΕ αποφάσισε πως η απόφαση του ΕΣΡ είναι σωστή, καθώς το κανάλι δεν είχε μπει σε διαδικασία αδειοδότησης, ενώ θεωρεί ότι δεν στέκουν οι ισχυρισμοί περί αλλαγής φυσιογνωμίας και δικαιώματός του να συμμετέχει στο διαγωνισμό για τις θεματικές άδειες που πρόκειται να γίνει στο μέλλον.

Το κανάλι ζητούσε να κριθεί θεματικό επειδή είχε μόνο ψυχαγωγικό πρόγραμμα και είχε σταματήσει να προβάλλει ενημερωτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.

Οι σχετικές προσπάθειες, όμως, δεν απέδωσαν καρπούς και φαίνεται πως το άλλοτε Μεγάλο Κανάλι οδεύει αναπόφευκτα προς το «μαύρο».

Αυτό αναμένεται να γίνει μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο, όταν και θα ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Το ΣΤΕ θα στείλει την απόφασή του στο ΕΣΡ και αυτό με τη σειρά του θα την γνωστοποιήσει στην ΕΕΤΤ και την DIGEA, ώστε στη συνέχεια να διακοπεί το σήμα του.

Τα περιουσιακά στοιχεία και η ταινιοθήκη

Σε εκκρεμότητα παραμένει πια η εκποίηση της περιουσίας του Mega, με την ταινιοθήκη του να αποτελεί το πιο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο, για το οποίο υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον.

Το κανάλι οδηγείται σε εκκαθάριση και τα περιουσιακά στοιχεία του θα εκποιηθούν. Οι τράπεζες κατέθεσαν ήδη αίτηση για να τεθεί σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης και να προχωρήσουν εν συνεχεία οι πλειστηριασμοί.

Αν γίνει δεκτή η αίτησή τους στο Πρωτοδικείο, που θα συζητηθεί στις 30 Οκτωβρίου, οι τράπεζες θα ορίσουν ειδικό διαχειριστή, ο οποίος θα αναλάβει να εκποιήσει την περιουσία του Mega και να κατανείμει στους πιστωτές (τράπεζες, Δημόσιο, Ταμεία, εργαζόμενους κλπ) ό,τι εισπραχθεί.

Το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο που διαθέτει η εταιρεία είναι η ταινιοθήκη, η οποία περιλαμβάνει σίριαλ παραγωγής του καναλιού, και δικαιώματα προβολής ξένων σειρών και ταινιών.

Σε πλειστηριασμό θα βγει και το όνομα του Mega, που αποτελεί περιουσιακό στοιχείο υπολογίσιμης αξίας. Σημαντικά έσοδα δεν αναμένονται από την εκποίηση του τεχνικού εξοπλισμού του καναλιού, ο οποίος είναι πεπαλαιωμένος.

Το ποσόν που θα εισπραχθεί από τις εκποιήσεις θα κατανεμηθεί ως εξής:

• Το 65% θα πάρουν οι πιστώτριες τράπεζες

• Το 25% θα κατανεμηθεί σε εργαζόμενους, ασφαλιστικά Ταμεία και Δημόσιο (εφορία), κατ΄αναλογία των απαιτήσεων τους

• Το 10% θα δοθεί στους λοιπούς πιστωτές χωρίς διασφαλίσεις

 

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.