ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι προβλέπει το «mega deal» της… αδελφοποίησης Star-Alpha

08:33 - 31 Οκτ 2018 | ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
Τι προβλέπει το «mega deal» της… αδελφοποίησης Star-Alpha
Η είδηση της απόκτησης του 50% του Alpha από τη Motor Oil είναι αναμφισβήτητα μία από τις σημαντικότερες επιχειρηματικές ειδήσεις της χρονιάς, που ενδέχεται να φέρει μεγάλες αλλαγές στο τηλεοπτικό τοπίο.

Ουσιαστικά, αμέσως μετά την αδειοδότησή τους από το ΕΣΡ, Star και Alpha αποφάσισαν όχι απλά να συνεργαστούν (κάτι που ούτως ή άλλως έκαναν), αλλά να προχωρήσουν ένα βήμα παραπάνω.

Η κυπριακή θυγατρική της Motor Oil , Seilla Enterprises, απέκτησε λοιπόν το 50% του Alpha, έναντι 33 εκατ ευρώ και η συνεργασία με το Star περνάει πια σε άλλο επίπεδο. Ασφαλώς, δεν πρόκειται για συγχώνευση των καναλιών (τουλάχιστον σε αυτή τη φάση), αλλά πρέπει να επισημανθεί πως η διοίκηση του Alpha θα ασκείται από σύμβουλο που θα ορίζεται από τη θυγατρική της Motor Oil, την Seilla Enterprises. 

Στο deal επίσης περιλαμβάνονται και τα ραδιόφωνα του ομίλου Κοντομηνά, ο οποίος σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση ότι «με την ολοκλήρωση της συναλλαγής που εξαρτάται από την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και την εισροή επιπλέον χρηματοδότησης προς διευθέτηση ήδη υφιστάμενων απαιτήσεών του, ο ALPHA θα ενισχυθεί με συνολικά κεφάλαια ύψους 29,6 εκατ. ευρώ, τα οποία θα χρησιμοποιήσει για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση των εγκαταστάσεών του στην Παλλήνη Αττικής, για την ενίσχυση των επενδύσεών του στο πρόγραμμα και κυρίως στον τομέα της μυθοπλασίας, και για τη μείωση των υποχρεώσεών του».

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της Motor Oil, το τίμημα για την εξαγορά του 50% του Alpha  ανέρχεται στο ποσό των 21,477  εκατ. ευρώ με παράλληλη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στο κανάλι κατά 11, 527 εκατ. ευρώ.

Ο κ.Κοντομηνάς αναλαμβάνει την υποχρέωση αντίστοιχης συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 11,477 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, θα πρέπει να καλύψει υποχρεώσεις ύψους 6,58 εκατ. ευρώ (της Alpha Δορυφορική).   

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.