ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολοκληρώθηκε το 5ο Hellas Filmbox Berlin

16:20 - 20 Ιαν 2020 | ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
Ολοκληρώθηκε το 5ο Hellas Filmbox Berlin
Μετά από πέντε μέρες προβολών, συζητήσεων και εκδηλώσεων, ολοκληρώθηκε χθες (19/1) η φετινή διοργάνωση του 5ου Hellas Filmbox Berlin στο Babylon του Βερολίνου, με την απονομή των βραβείων και την προβολή της ταινίας της Μαριάννας Οικονόμου «Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις Ντομάτες».

Η φετινή κριτική επιτροπή αποτελούνταν από τους Έφη Παπαζαχαρίου, δημοσιογράφο και παραγωγό, Μάρτιν Χάμπελ, παραγωγό και τον Βίλαντ Σπεκ, πρώην διευθυντή του Πανοράματος της Berlinale, κριτικό, σκηνοθέτη και curator.

Στην τελετή λήξης ανέβηκαν στη σκηνή τα παρόντα μέλη της επιτροπής Βίλαντ Σπεκ και Μάρτιν Χάμπελ, μιλώντας με θερμά λόγια για την ατμόσφαιρα του φεστιβάλ και τις γεμάτες κόσμο προβολές και τις συμμετέχουσες ταινίες στο πρόγραμμα Emerging Greeks Competition.

To βραβείο του διαγωνιστικού προγράμματος Emerging Greeks Award κέρδισε η ταινία «Meltem» του Βασίλη Δογάνη (Γαλλία, Ελλάδα).

Σύμφωνα με το σκεπτικό της επιτροπής, πρόκειται για «ένα βαθιά ευαίσθητο φιλμ που πετυχαίνει να συνδυάσει δύο οικογενειακές ιστορίες με το μεταναστευτικό πρόβλημα στο νησί της Μυτιλήνης, αποδεικνύοντας ότι, τελικά, ο κόσμος μας είναι ένας. Το στοιχείο των δύο Γάλλων φίλων της ηρωίδας, αραβικής και αφρικανικής προέλευσης, που οι Αρχές δεν μπορούν να αγγίξουν λόγω του ότι διαθέτουν ταυτότητα, καταδεικνύει το παράδοξο αυτού του έντονου, τεράστιου παγκόσμιου προβλήματος και απεικονίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε αυτό το συναισθηματικά δυνατό φιλμ».

Ο Βασίλης Δογάνης ήταν παρών για να παραλάβει από τα χέρια του Βίλαντ Σπεκ το βραβείο και είπε λίγα λόγια για το ταξίδι της ταινίας από την γέννηση της ιδέας μέχρι την πραγμάτωσή της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.