ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διδάγματα από μία....τυχαία Ιntracom

11:53 - 20 Ιουν 2006 | ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
O ήλιος συνήθως βγαίνει από την Ανατολή… Στον τομέα των νέων τεχνολογιών και της πληροφορικής μετά από έναν παγκόσμιο πενταετή χειμώνα φαίνεται πως ανατέλλει και πάλι ο ήλιος της αισιοδοξίας και της προοπτικής.

Για τον Όμιλο Ιντρακομ, ο ήλιος της προοπτικής βγαίνει από την Ανατολή και συγκεκριμένα από τη συμφωνία που θα υπογράψει σε λίγες μέρες με τον Ρωσικό Ομιλο Sistema. Η μετοχή της ΙΝΤΡΑΚΟΜ τα τελευταία δύο χρόνια –ανεξάρτητα από τις βραχυχρόνιες κινήσεις και διακυμάνσεις- έχει προσφέρει στους πιστούς της μετόχους απόδοση 32%. Γιατί;

H INTRACOM ακολούθησε πιστά τα βήματα των μεγάλων στον τομέα των τεχνολογιών αιχμής.

Μετά την πτώση της κυβέρνησης BillClinton στις Η.Π.Α., το κέντρο βάρους της παγκόσμιας οικονομίας έφυγε από τις νέες τεχνολογίες (Τηλεπικοινωνίες-Πληροφορική) και ξαναπέρασε σε περισσότερο παραδοσιακούς κλάδους όπως η Ενέργεια και το Πετρέλαιο.

Είδαμε την χρηματιστηριακή κατάρρευση των εταιρειών dotcom, είδαμε την αλόγιστη υπερ-επένδυση στην κινητή τηλεφωνία 3 γενιάς 3G, με πιο απλά λόγια οι εταιρείες «έτρεξαν» πιο γρήγορα απ΄ ότι η κοινωνία και κυρίως η κατανάλωση μπορούσε να απορροφήσει.

Αυτονόητα ήρθε η ύφεση. Ο εξορθολογισμός. Η μείωση θέσεων εργασίας, το κλείσιμο θυγατρικών εταιρειών, με λίγα λόγια η περικοπή του λειτουργικού κόστους.

Μετά από 5 χρόνια ύφεσης, ο κλάδος διεκδικεί και πάλι τα πρωτεία στις οικονομικές εξελίξεις.

Έχοντας γίνει σοφότερος από τις εμπειρίες του παρελθόντος.

Η πρόσφατη κίνηση συνεργασίας της ΝΟΚΙΑ με την Siemens (πού ήρθε να δώσει απάντηση στην συνεργασία SONY –Erickson και τις αντίστοιχες κινήσεις της Motorola) δείχνει πόσο προσεκτικά και λελογισμένα προχωρούν οι γίγαντες του κλάδου στην νέα εποχή.

Στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ ακολούθησαν τις ίδιες κινήσεις.

Περιορισμός του λειτουργικού κόστους, απορρόφηση θυγατρικών (βλ. Ιntrasoft κ.α.) και μείωση της έκθεσης στον κίνδυνο της παραγωγής hardware.

Σήμερα η Intracom Holdings ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μια απλή εταιρεία επιχειρηματικών συμμετοχών.

Είναι μια εταιρεία ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ.

Oι εταιρείες που απαρτίζουν την Intracom Ηoldings δεν είναι ανεξάρτητες αλλά συμπληρωματικές.

Η μητρική εταιρεία παντρεύει τις αξίες που δημιουργούνται από την μία θυγατρική με τις αξίες που δημιουργεί η άλλη. Ο όμιλος εστιάζει την προσοχή του στις υπηρεσίες και λιγότερο στην κατασκευή. Στον τομέα της κατασκευής βρήκε ισχυρό σύμμαχο με διάθεση για επέκταση στην Ευρώπη.

Την ρωσική Sistema.

Γιατί ως γνωστόν, ο ήλιος βγαίνει από την Ανατολή….

ΧΡΗΣΤΟΣ Ν. ΚΩΝΣΤΑΣ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.