ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε ευρωπαϊκό κόμβο εταιρειών τεχνολογίας μετατρέπεται η Γαλλία

14:10 - 17 Νοε 2014 | ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Σε ευρωπαϊκό κόμβο εταιρειών τεχνολογίας μετατρέπεται η Γαλλία
Στη Γαλλία στρέφονται οι τεχνολογικές επιχειρήσεις που θέλουν μια πιο ευνοϊκή φορολόγηση, καθώς οι φορολογικές ελαφρύνσεις για την έρευνα και την ανάπτυξη φτάνουν τα 5,6 δισ. ευρώ μόνο φέτος. Σε συνδυασμό με τους επιστήμονες παγκοσμίου κύρους, η Γαλλία μετατρέπεται σε έναν πολύ ελκυστικό προορισμό για τις εταιρείες τεχνολογίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, εταιρείες από την Microsoft Corp μέχρι την κινεζική Huawei Technologies αρχίζουν να στρέφονται στη Γαλλία.

Σε μια φάση που το γαλλικό κοινοβούλιο συζητά τρόπους για τη μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού της χώρας, κάποιοι βουλευτές ζητούν συγκράτηση της πίστωσης στην έρευνα και ανάπτυξη, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες εταιρείες την καταχρώνται.

Ωστόσο, ο πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, έχει υποσχεθεί ότι είναι μια γραμμή που δεν θα πειράξει.

Ο Olivier Piou, επικεφαλής της Gemalto στην Ολλανδία, σχολιάζει ότι «οι φορολογικές ελαφρύνσεις για την έρευνα είναι καθοριστικές. Καθιστούν την Γαλλία οικονομικά πιο ελκυστική». «Αυτές οι φορολογικές ελαφρύνσεις εξισορροπούν ένα σημαντικό τμήμα του προϋπολογισμού της Gemalto για την έρευνα και ανάπτυξη, καθιστώντας έτσι πιο εύκολο για τη διατήρηση του 30% των 2.000 ερευνητών παγκοσμίως, στη Γαλλία», σχολίασε ο Piou.

Οι επιχειρήσεις παγκοσμίως αρχίζουν να συγκεντρώνουν τις ερευνητικές τους ομάδες όλο και περισσότερο στη Γαλλία, μεταμορφώνοντας τη χώρα σε ένα ευρωπαϊκό τεχνολογικό κόμβο, στα πρότυπα της κυριαρχίας του Ηνωμένου Βασιλείου στον χρηματοπιστωτικό κλάδο και της Γερμανίας στον μεταποιητικό.

Περισσότερες από 17.000 επιχειρήσεις, από την βιοτεχνολογία και την ενέργεια στο software και στο gaming, επωφελούνται από τις φορολογικές ελαφρύνσεις και τις επιδοτήσεις για καινοτομία φέτος στη Γαλλία, με μέση φορολογική ελάφρυνση τα 323.500 ευρώ.

Η κίνηση αυτή, αναφέρει το Bloomberg, εκτός από το ότι έχει στόχο να κρατήσει τα λαμπρότερα μυαλά και τις υψηλής ποιότητας θέσεις εργασίας στη χώρα, παρακινεί επίσης και ξένες επιχειρήσεις να ιδρύουν εργαστήρια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.