ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Σφαίρα" τρέχει η αγορά smartphones

14:14 - 02 Ιουν 2015 | ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
"Σφαίρα" τρέχει η αγορά smartphones
Σταθερά ανοδική παραμένει η πορεία της παγκόσμιας αγοράς των smartphones, με τις πωλήσεις των “έξυπνων” κινητών να κερδίζουν έδαφος σε ποσοστό 19,3% το 1ο τρίμηνο του 2015, σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Συνολικά, στη διεθνή αγορά πωλήθηκαν 366 εκατ. συσκευές smartphone, με τις αναδυόμενες αγορές να παράγουν το μεγαλύτερο τμήμα της ζήτησης. Οι αγορές του πλανήτη, που κατέγραψαν τις ισχυρότερες θετικές ενδείξεις από πλευράς πωλήσεων, ήταν η περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, η Ανατολική Ευρώπη, η Μέση Ανατολή και η Βόρεια Αφρική.

Σύμφωνα με σχετική ανάλυση της Gartner την οποία παρουσιάζει ο ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος), οι πωλήσεις “έξυπνων” κινητών σε αυτές τις αγορές αυξήθηκαν κατά το εντυπωσιακό 40% το 1ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Εξαιρετικές επιδόσεις στις παραπάνω αγορές κατέγραψαν, την εξεταζόμενη περίοδο, οι τοπικοί κατασκευαστές smartphone, αλλά και οι κινεζικές εταιρείες του χώρου. Στις συγκεκριμένες περιοχές, οι μικρότεροι πάροχοι κατάφεραν να ενισχύσουν τις δυνάμεις τους κατά 73% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, με το συνολικό μερίδιο αγοράς τους να διαμορφώνεται σε 47% από 38% το 1ο τρίμηνο του 2014.

 

* Τα αποτελέσματα για τη Lenovo περιλαμβάνουν πωλήσεις κινητών τηλεφώνων από τη Lenovo και τη Motorola το 1ο τρίμηνο 2015 και το 1ο τρίμηνο 2014.

 

Ποιοι είναι στην κορυφή

Την κορυφή, πάντως, της παγκόσμιας κατάταξης μοιράστηκαν και το 1ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, τα ισχυρά brands, με τη Samsung να παίρνει την πρωτιά και την Apple να ακολουθεί στη δεύτερη θέση.

Η νοτιοκορεάτικη εταιρεία, πάντως, διέθεσε στη διεθνή αγορά 81,123 εκατ. συσκευές την εξεταζόμενη περίοδο έναντι 85,507 εκατ. το 1ο τρίμηνο του 2014, με το μερίδιο αγοράς της να περιορίζεται στο 24,2% από 30,4% την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Από την πλευρά της, η Apple κατάφερε να ενισχύσει τις πωλήσεις της στα 60,177 εκατ. smartphones από 43,062 εκατ. συσκευές το 1ο τρίμηνο του 2014, με αυξημένο μερίδιο αγοράς 17,9% από 15,3% την ίδια περίοδο πέρσι.

Όπως παρατηρούν οι αναλυτές της Gartner, η Κίνα προσέφερε στην Apple κάτι παραπάνω από ένα ισχυρό στήριγμα, με τις πωλήσεις της αμερικανικής εταιρείας στην κινεζική αγορά να ενισχύονται κατά 72,5% και την Apple να γίνεται ο νούμερο ένα παίκτης, μπροστά και από την ταχέως αναπτυσσόμενη κινεζική Xiaomi - και μάλιστα για πρώτη φορά. Την πρώτη πεντάδα της παγκόσμιας κατάταξης, για το 1ο τρίμηνο, συμπλήρωσαν οι Lenovo, η Huawei και η LG Electronics.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:39 - 02 Ιουν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.