ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανταγωνιστικός σε διεθνές επίπεδο ο ΟΤΕ

16:19 - 09 Ιουν 2015 | ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Ανταγωνιστικός σε διεθνές επίπεδο ο ΟΤΕ
Ως το μεγαλύτερο επενδυτή τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα, χαρακτήρισε τον ΟΤΕ ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Μιχάλης Τσαμάζ, με το ύψος των επενδύσεων την τελευταία πενταετία να διαμορφώνεται στα 2 δις. ευρώ και την διοίκηση του Οργανισμού να εξαγγέλλει νέες επενδύσεις ύψους 1,2 δις. ευρώ για την επόμενη τετραετία.

Μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου ο κ. Τσαμάζ τόνισε ότι «επενδύουμε το 60% των συνολικών επενδύσεων τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα» ενώ έκανε λόγο για επιτυχημένη ολοκλήρωση του κομβικού και καθοριστικού μετασχηματισμού του ΟΤΕ. Μάλιστα πρόσθεσε ότι «δημιουργήσαμε έναν άκρως ανταγωνιστικό όμιλο σε διεθνές επίπεδο, πλήρως εκσυγχρονισμένο, ο οποίος εισέρχεται σε νέα εποχή».
Αναφορικά με την χρήση του 2014, ο όμιλος ΟΤΕ πέτυχε έσοδα 4 δίσ. ευρώ και συγκέντρωσε ταμειακά διαθέσιμα 1 δισ. ευρώ, ενώ κατέγραψε αύξηση εσόδων μετά από επτά χρόνια στη σταθερή τηλεφωνία. Για το ίδιο διάστημα ο καθαρός δανεισμός μειώθηκε κατά 25% στα 1,1 δισ., ενώ για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια αποφασίστηκε η διανομή μερίσματος.
Μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τη Deutsche Telekom για το 10% του δημόσιου, ενώ για τη nova υπογράμμισε ότι «θα επανεξετασουμε τη θέση μας».
Όσον αφορά τον κλάδο της σταθερής τηλεφωνίας, για πρώτη φορά μετά από εννέα χρόνια, το πρώτο τρίμηνο του 2015 ήταν θετικό. Στον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας, η Cosmote έχει μερίδιο εσόδων 52,4%, όταν η Vodafone έχει 30,7% και η Wind το 16,9%, σημείωσε ο Μ. Τσαμάζ. Στην κινητή τηλεφωνία το μερίδιο στα EBITDA φτάνει το 63,9%, την ώρα που Vodafone και Wind βρίσκονται πολύ χαμηλότερα, εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ.
Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ παρουσίασε τη στρατηγική δράσης του Ομίλου για το 2015 και πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι στόχος είναι στο VDSL η κάλυψη να φτάσει το 40% του πληθυσμού και στο 4G η κάλυψη να φτάσει το 80%, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν καταργείται κανένα σήμα».
Για το 2015 ο όμιλος σχεδιάζει μεγάλα έργα πληροφορικής και συμμετοχή σε διαγωνισμούς. Ο πρόεδρος του ΟΤΕ υπογράμμισε ότι ο όμιλος επικεντρώνεται στους υπαλλήλους, επενδύοντας στο προσωπικό, ανακοίνώνοντας παράλληλα ότι σχεδιάζονται 300 νέες προσλήψεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:11 - 09 Ιουν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.