ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΤΕ: Μέρισμα για τους μετόχους 0,08 ευρώ

22:47 - 15 Ιουν 2015 | ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
ΟΤΕ: Μέρισμα για τους μετόχους 0,08 ευρώ
O ΟΤΕ ανακοίνωσε ότι το μέρισμα της χρήσης 2014 ανέρχεται σε 0,08 ευρώ ανά μετοχή.

Το προς διανομή μέρισμα υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 10% σύμφωνα με την φορολογική νομοθεσία και άρα το καθαρό προς είσπραξη ποσό που θα περιέλθει εις χείρας των Μετόχων θα ανέρχεται στο ύψος των 0,072 ευρώ ανά μετοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εξέλιξη αυτή, επιβεβαιώνει την θετική πορεία του Οργανισμού υπό τη διοίκηση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου Μιχάλη Τσαμάζ. Το buisines plan που ακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια άλλαξε τα δεδομένα στον ΟΤΕ. Ο εκσυγχρονισμός δομών και διαδικασιών διασφάλισε τη βιωσιμότητα του Οργανισμού του αλλά σημαντικές υπεραξίες για τους μετόχους.Το ενδιαφέρον είναι ότι ο κ. Τσαμάζ συνδέει την ανάπτυξη του Οργανισμού με την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, υλοποιώντας επενδύσεις σε τεχνολογικές υποδομές, απαραίτητες για την επανεκκίνηση/μεγέθυνση της οικονομίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015, οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα μερίσματος χρήσης 2014. Δικαιούχοι του εν λόγω μερίσματος, είναι οι εγγεγραμμένοι Μέτοχοι της Εταιρείας στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) που διαχειρίζεται η «Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Ανώνυμη Εταιρεία» κατά την 26η Ιουνίου 2015 (Record Date).

Ημερομηνία έναρξης πληρωμής μερίσματος, ορίζεται η Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015.
H καταβολή του μερίσματος θα γίνει από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ A.E. με τους παρακάτω τρόπους:

  • Μέσω των χειριστών στο Σ.Α.Τ. και σύμφωνα με τη διαδικασία διανομής, όπως ορίζεται στην ενότητα 4.1.3.4 του Κανονισμού του Χ.Α. και 39 του Κανονισμού του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.).
  • Μέσω του δικτύου καταστημάτων της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ A.E. για όσους εκ των μετόχων έχουν ζητήσει την εξαίρεση του χειριστή τους στο Σ.Α.Τ. ή των οποίων οι μετοχές φυλάσσονται στον Ειδικό Λογαριασμό των Ελληνικών Χρηματιστηρίων.
  • Μέσω του δικτύου καταστημάτων της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ A.E., από τις 8/7/2015, για όσους εκ των Μετόχων δεν καταστεί δυνατή για διάφορους λόγους η πίστωση μέσω των χειριστών τους, θα είναι δυνατή η είσπραξη του μερίσματος.
Τελευταία τροποποίηση στις 22:51 - 15 Ιουν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.