ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαλαρότερες ρυθμίσεις ζητούν 11 εταιρείες τηλεπικοινωνιών

14:16 - 18 Ιουν 2015 | ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Χαλαρότερες ρυθμίσεις ζητούν 11 εταιρείες τηλεπικοινωνιών
Χαλαρότερους κανόνες ρύθμισης της τηλεπικοινωνιακής αγοράς στην Ε.Ε., προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον αυξανόμενο ανταγωνισμό από τους Over The Top (OTT) παίκτες, ζητούν οι ευρωπαϊκές εταιρείες τηλεπικοινωνιών. Η παρέμβαση των παρόχων πραγματοποιείται μέσω κοινής επιστολής τους προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Ε.Ε. κ. Donald Tusk, ενόψει της συζήτησης για την Ενιαία Ψηφιακή Αγορά, που περιλαμβάνεται ως θέμα στην ατζέντα της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 25-26 Ιουνίου.

Την επιστολή υπογράφουν “βαριά ονόματα” του χώρου των ευρωπαϊκών Telecoms, και συγκεκριμένα: ο CEO της Deutsche Telekom κ. Timotheus Höttges, ο πρόεδρος και CEO της KPN κ. Eelco Blok, ο πρόεδρος και CEO της Orange, κ. Stéphane Richard, ο πρόεδρος της Portugal Telecom, κ. Armando Pereira, ο CEO της Proximus, κ. Dominique Leroy, ο CEO της Swisscom, κ. Urs Schaeppi, ο πρόεδρος και CEO της Telefónica, κ. César Alierta Izuel, ο CEO της Telekom Austria Group, κ. Hannes Ametsreiter, ο CEO της Telecom Italia, κ. Marco Patuano, ο πρόεδρος και CEO της Telenor Group, κ. Jon Fredrik Baksaas και ο πρόεδρος και CEO της TeliaSonera, κ. Johan Dennelind.

Η ευρωπαϊκή βιομηχανία Τηλεπικοινωνιών βρίσκεται σε εγρήγορση ενόψει της συζήτησης σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με θέμα τη νέα στρατηγική για την Ενιαία Ψηφιακή Αγορά. Η Ε.Ε. παρουσίασε, στις αρχές Μαΐου, τα πλάνα της για νέας φιλόδοξης στρατηγικής για το Digital Single Market. Δεσμεύτηκε δε, μεταξύ άλλων, για μια φιλόδοξη μεταρρύθμιση των τηλεπικοινωνιακών κανόνων της Ε.Ε. Η πολυ-αναμενόμενη μεταρρύθμιση προβλέπει τη δημιουργία κινήτρων για επενδύσεις σε ευρυζωνικές συνδέσεις υψηλής ταχύτητας, τη διασφάλιση ισότιμων όρων ανταγωνισμού για όλους τους παράγοντες της αγοράς, παραδοσιακών και νέων και τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού θεσμικού πλαισίου.

Ενόψει αυτής της μεταρρύθμισης, οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι επιχειρούν να διασφαλίσουν ότι θα υπάρξει ισότιμη μεταχείριση της βιομηχανίας των Τηλεπικοινωνιών, που σήμερα βάλλεται από τους ΟΤΤs.

 

Η επιστολή
Με την επιστολή τους, οι 11 κορυφαίες τηλεπικοινωνιακές εταιρείες της Ευρώπης ζητούν μια πιο φιλική προς το επιχειρείν στρατηγική, με στόχο την τόνωση της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης και την παραγωγή νέων θέσεων εργασίας.

Οι πάροχοι δηλώνουν έτοιμοι να επενδύσουν, προκειμένου να γίνει πράξη η στρατηγική της Ευρώπης για μια πραγματικά ενιαία ψηφιακή αγορά, συμβάλλοντας με τις επενδύσεις τους στη δημιουργία πανευρωπαϊκών δικτύων τηλεπικοινωνιών, διασυνοριακών  ψηφιακών υπηρεσιών και την ανάπτυξη ενός κύματος νέων καινοτόμων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.

Επισημαίνοντας ότι η Ε.Ε. είναι η περιοχή με τη σκληρότερη ρύθμιση των Τηλεπικοινωνιών, οι έντεκα εταιρείες ζητούν άμεσες μεταρρυθμίσεις, με τη λογική του fast-track, για την άρση των κανονιστικών εμποδίων, η οποία, όπως σημειώνουν, θα οδηγήσει σε αύξηση των επενδύσεων σε ψηφιακές υποδομές.

Επίσης, κάνουν λόγο για “ασυμμετρίες” στην αντιμετώπιση των παραδοσιακών παρόχων ηλεκτρονικών επικοινωνιών και των ΟΤΤs. Σε αυτό το πλαίσιο, καλούν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να εκφράσει την υποστήριξή του για μια πολιτική προσέγγιση υπέρ των επενδύσεων στις ψηφιακές υποδομές.

Να σημειωθεί ότι, συντεταγμένα, η ευρωπαϊκή βιομηχανία των Τηλεπικοινωνιών ζητά τη δημιουργία εκείνων των συνθηκών, που θα της επιτρέψουν να ανταγωνιστεί τους OTTs, δηλαδή τις εταιρείες που παρέχουν περιεχόμενο ή υπηρεσίες, κάνοντας χρήσης υποδομής, που δεν τους ανήκει και που δεν έχουν το διαχειριστικό της έλεγχο.

Πρόκειται για πάγιο αίτημα των τηλεπικοινωνιακών παρόχων, οι οποίοι διαμαρτύρονται ότι υπηρεσίες, όπως αυτές της Google, του Facebook, του Skype ή του Twitter, “πατούν” στα δικά τους δίκτυα, με συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις σε χωρητικότητα, εξασφαλίζοντας υπερκέρδη, χωρίς να συνεισφέρουν στις επενδύσεις για την ανάπτυξη των υποδομών.

 

Πηγή: Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ)

Τελευταία τροποποίηση στις 14:23 - 18 Ιουν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.