ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΤΕ: Ανοδικά τα έσοδα για το δεύτερο τρίμηνο του 2015

10:18 - 06 Αυγ 2015 | ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
ΟΤΕ: Ανοδικά τα έσοδα για το δεύτερο τρίμηνο του 2015
Την καλύτερη οικονομική επίδοση που έχει σημειωθεί από το 2008 σε επίπεδο εσόδων ανακοίνωσε σήμερα ο όμιλος ΟΤΕ, καθώς τα έσοδα του ομίλου για το δεύτερο τρίμηνο του 2015 παρουσιάζονται αυξημένα κατά 0,3%. Κυρίως λόγω της διεύρυνσης των δραστηριοτήτων του ομίλου στην ελληνική αγορά.

Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών του ομίλου διαμορφώθηκε στο 1,89 δισ. ευρώ στο εξάμηνο, μειωμένος κατά 1% έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του προηγούμενου έτους, οπότε ανήλθε στο 1,91 δισ. ευρώ. Στο β' τρίμηνο, ο κύκλος εργασιών του ομίλου ΟΤΕ σημείωσε άνοδο 0,3% στα 953,5 εκατ. ευρώ, που είναι η καλύτερη επίδοση από το 2008.

Ωστόσο, υποχώρηση που ανέρχεται στο 34,5% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη του Ομίλου σε σχέση με πέρσι. Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 47,2 εκατ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του 2015.

Παράλληλα μείωση κατά 8,0% σημείωσε και η προσαρμοσμένη κερδοφορία EBITDA του Ομίλου, η οποία διαμορφώθηκε σε €318,4 εκατ.

Αναλυτικότερα, ο παρακάτω πίνακας παρουσιάζει πως διαμορφώθηκαν να οικονομικά μεγέθη του ομίλου ΟΤΕ.

αρχείο λήψης

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ, Mιχάλης Τσαμάζ, ανέφερε: «Οι ισχυρές επιδόσεις μας στην Ελλάδα ήδη από το τελευταίο τρίμηνο της περυσινής χρονιάς συνεχίστηκαν και το δεύτερο τρίμηνο του 2015, οδηγώντας σε ένα πολύ ανθεκτικό πρώτο εξάμηνο».

Όπως είπε ο επικεφαλής του ΟΤΕ, η σταθερή τηλεφωνία στην Ελλάδα κατέγραψε για ακόμη ένα τρίμηνο αύξηση εσόδων και σημαντική ενίσχυση της κερδοφορίας EBITDA, η οποία αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω από το πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης που ολοκληρώσαμε πρόσφατα. Στην κινητή τηλεφωνία Ελλάδας, η μείωση των εσόδων από υπηρεσίες περιορίστηκε περαιτέρω, χάρη στην ποιότητα και την ταχύτητα του δικτύου δεδομένων μας.

«Σε ό,τι αφορά τις διεθνείς μας δραστηριότητες, το περιβάλλον ήταν αρκετά δύσκολο, με τις ανταγωνιστικές πιέσεις να εντείνονται», πρόσθεσε ο κ. Τσαμάζ, σημειώνοντας πως η σταθεροποίηση των επιδόσεων του ομίλου τους ερχόμενους μήνες θα εξαρτηθεί και από τις εξελίξεις στη χώρα. «Η υψηλότερη φορολογία ενδέχεται να επηρεάσει την καταναλωτική δαπάνη. Ωστόσο, η συνεχής επένδυσή μας στην ανάπτυξη, στην οποία οφείλονται οι επιδόσεις μας, μας κάνει πιο ανθεκτικούς και μας δίνει τη δυνατότητα να ελαχιστοποιήσουμε την όποια εξωτερική επίδραση στην κερδοφορία και τις ταμειακές ροές μας», κατέληξε.

Προοπτικές

Για το 2015, υπό την προϋπόθεση θετικών μακροοικονομικών εξελίξεων, ο ΟΤΕ εκτιμά ότι θα συνεχίσει τη σταθεροποίηση των επιδόσεών του στη σταθερή και στην κινητή τηλεφωνία στην Ελλάδα, ενώ οι διεθνείς δραστηριότητες θα παραμείνουν υπό έντονες ανταγωνιστικές πιέσεις. Ο ΟΤΕ θα συνεχίσει να ωφελείται από τις προσπάθειες περιορισμού του κόστους στηρίζοντας την κερδοφορία σε όλες τις δραστηριότητές του. Χαρακτηριστικό είναι το πρόσφατο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης. Οι επενδύσεις του ΟΤΕ αναμένεται να ανέλθουν σε €0,5 δισ. περίπου, χωρίς το κόστος απόκτησης φάσματος. Αναμένοντας ότι η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει σε κανονικές συνθήκες 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:59 - 06 Αυγ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.